Izložba i projekcija filma “Božidar Maljković – veoma francuski život”

U utorak, 28. maja 2024. godine, u Gradskoj galeriji, sa početkom u 18 časova biće otvorena izložba i prikazan dokumentarni film “Božidar Maljković – veoma francuski život”. Izložbu i projekaciju filma organizuju Grad Valjevo i Francuski institut u Srbiji.

Pozivnica 1

Kroz izložbu “Božidar Maljković – veoma francuski život” prikazana je celokupna karijera sportske legende Božidara Maljkovića, jednog od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera svih vremena, a posebno deo koji se odnosi na  Maljkovićevu izuzetnu karijeru i uspeh u Francuskoj.

U okviru izložbe, publika će imati priliku da vidi neke Maljkovićeve trofeje uz osvrt na trenutke i događaje koji su obeležili njegov život i trenerske dane.

Božidar Maljković je aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i jedan je od najuspešnijih košarkaških trenera u Evropi. Osvajao je ligaške tituel sa skoro svim klubovima koje je trenirao, uključujući četiri titule Evrolige sa Jugoplastikom, Panatinaikosom i fransuskim Limožom.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply