Izmeštanje pijace na Divčibara zbog početka gradnje Etno tržnice

Usled početka radova na projektu Etno tržnice, pijaca na Divčibarama biće privremeno izmeštena prekoputa Hotela “Divčibare”. Izmeštena pijaca, počeće sa radom na privremenoj lokaciji od četvrtka, 11. juna. Rok za završetak radova na projektu izgradnje Etno tržnice je 70 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Radove izvodi preduzeće “Građevinar” iz Ivanjice.

Pijaca na Divčibarama

Projekat Etno tržnice podrazumeva kompletno sređivanje trenutne pijace u centru Divčibara, koja je devastirana, bez adekvatne opreme i instalacije. Nov pijačni prostor biće opremljen savremenim tezgama montažnog tipa za ponude etno proizvoda, suvenira i domaćih prehrambenih proizvoda. U okviru projekta biće napravljen i mali trg sa česmom i fontanom oko koje će moći da se sedi, kao i javni toalet. Ovim projektom predviđena je izgradnja objekta u kojem će biti smeštena upravna jedinica i kancelarija Turističke organizacije Valjeva.

Prikaz buduće Etno tržnice na Divčibarama

Vrednost projekat Etno tržnice je oko 27 miliona dinara. Turistička organizacija Valjevo opredelila je za ovaj projekat preko 10 miliona dinara, Ministarstvo turizma izdvojilo je 9 miliona dinara, dok je ostatak sredstava obezbeđen iz gradskog budžeta.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.