SNS najavio set mera za rešenje problema aerozagađenja

Problem aerozagađenja jedan je od osnovnih prioriteta koji su u svom planu i programu izdvojili valjevski naprednjaci, saopšteno je iz GO SNS Valjevo. Kako se navodi u saopštenju, tome u prilog, svakako i ide činjenica da je u poseti Valjevu bio Filip Radović, predstavnik Odbora za zaštitu životne sredine, koji ima ozbiljnu nameru da pomogne u rešavanju ovog višegodišnjeg problema grada na Kolubari.

Filip Radović, Odbor za zaštitu životne sredine

Iz Srpske napredne stranke naglašavaju da je problem aerozagađenja višedecenijski, da je jedina razlika u odnosu na ranije što se danas ovim problemom bavimo na najvišem nivou. Rešavanje ovog problema je prema Radovićevim rečima, prioritet i u lokalnoj samoupravi i u Vladi Republike Srbije, i u narednom periodu biće preduzet set mera vezan za rešavanje ovog problema. Radović veruje da će se Lazar Gojković, kao mlad i energičan čovek, boriti za Valjevo i Valjevce.

“Uz pomoć Radne grupe za smanjenje aerozagađenja, kojom rukovodi predsednica Vlade, zameniće se sve gradske kotlarnice i preći na ekološki održivo gorivo. Uz pomoć Ministarstva energetike radićemo na energetskoj efikasnosti javnih objekata, poput sportske hale Partizan. Lično ću se založiti da što veće kvote ze energetsku efikasnost budu opredeljene Valjevu. Radićemo i na uspostavljanju lokalnog fonda za energetsku efikasnost. To će biti prilika, da, ne samo što ćemo smanjiti potrošnju energije u domaćinstvima i time dobiti bolji kvalitet vazduha, već ćemo uposliti lokalne preduzetnike, a tu pre svega mislim na ljude koji proizvode i postavljaju fasade, stolariju, ali i mnoge druge. Time će i domaćinstva biti bolje izolovana i imati lepši izgled. Od ove godine, prvi put Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva, daje podsticaje za kupovinu hibridnih vozila. Naša inicijativa će ići u pravcu traženja određene kvote za automobile registrovane na teritoriji grada Valjeva. I, ono što je možda najvažnije, lokalna samouprava će dramatično olakšati put do priključenja na gas za sva domaćinstva”, preneta je izjava Filipa Radovića u saopštenju.

Lazar Gojković. kandidat SNS za gradonačelnika Valjeva

U saopštenju se navodi da je Lazar Gojović, kandidat za gradonačelnika Valjeva i nosilac liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, nakon razgovora sa Filipom Radovićem, predstavnikom Odbora za zaštitu životne sredine, a podržavajući sve predložene mere, izjavio sledeće: “Konačno ćemo rešavati zagađenost vazduha u zimskom periodu. To je problem koji će se rešavati uz pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Gasifikacija je najbolje rešenje, izgradnja transportnog gasovoda do Valjeva i gasifikacija gradskih naselja. Uz to, zatvorićemo što više velikih kotlarnica na fosilna goriva i priključiti državne ustanove na sistem daljinskog grejanja. Uradićemo sve da ovaj problem bude rešen i da Valjevo prodiše punim plućima”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.