JAK OTPOR VALISA RADNIČKOM U KRAGUJEVCU

Vaterpolisti Valisa nemaju mnogo vremena za odmor. Tek što su se vratili sa drugog turnira Regionalne A1 lige u Budvi, Valjevci su u 6. kolu Super lige Srbije gostovali u Kragujevcu gde su poraženi od domaćeg Radničkog, jednog od favorita za titulu prvaka države, rezultatom 10-14 (1-4, 4-3, 2-5, 3-2). Ekipa Miloša Sakovića je pružila snažan otpor učesniku Lige šampiona i časno se borila do kraja meča.

BAUCALO

Kragujevčani su odlično otvorili utakmicu i na početku druge četvrtine imali prednost od 1-5. Valis se nije nije predao jer je do odlaska na odmor smanjio vođstvo domaćina na 5-7 da bi početkom treće deonice prišao na gol zaostatka (6-7). Sastav trenera Stevanovića je shvatio da protiv gostiju ne sme biti opuštanja i serijom od 5-1 krajem trećeg kvartala poveo sa 7-12. Valis je u poslednjih osam minuta još jednom pokazao karakter uspevši da skine vođstvo domaćina na 10-12. Tačku na pobedu Kragujevčana stavio je Marko Radulović sa dva vezana gola u završnici.

Nakon tri poslednja prvenstvena meča protiv Novog Beograda, Partizana i Radničkog, na kojima je Valis odmeravao snage sa najjačim klubovima Super lige, u sledećem kolu će Valjevci dočekati nešto lakšeg protivnika pošto u SRC “Petnica” stiže niški Nais.

Na fotografiji je igrač Valisa, Srđan Baucalo kako postiže pogodak na jednoj od ranijih utakmica u SRC “Petnica”.

Bazen “SPD Radnički”. Sudije: Putniković i Šukić. Isključenja: Radnički 11, Valis 11. Peterci: Radnički 2 (2), Valis 1 (1).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Stanojević 3, Antić 1, Ćuk 1, Vico, Ukropina 3, Poznanović, Pljevančić, Radulović 3, Lukić 1, Kojić, Todorovski, Gavrilović. Trener: Stevanović.

VALIS: Popadić, Šofranac 1, Ruvenhorst, Bursać 2, Arsenović, Obradović 1, Radanović 2, Jazdankah 1, Pošmuga, Baucalo, Almasi 1, Gavrilović 1, Virijević, Anđelić 1. Trener: Saković.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.