Javni poziv u okviru projekta „Moj novi dom“

Grada Valjeva obaveštava zainteresovane građane da je raspisan Javni poziv za izbor korisnika stambenih jedinica namenjenih za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima i mera aktivne inkluzije u Valjevu. Rok za prijavu na Javni poziv je 30 dana, a najkasnije do 26. decembra 2022. godine.

grb_valjevo

Javni poziv se raspisuje u okviru projekta „Moj novi dom“ – Poboljšanje stambene podrške i bolji uslovi života u Valjevu, koji sprovodi Grad Valjevo u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo i Centrom za integraciju Roma Valjevo. Projekat se sprovodi u okviru programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji finansira Evropska unija, a implementira Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Predmet javnog poziva je izbor korisnika 20 stambenih jednica namenjenih socijalnom stanovanju koje će biti izgrađene u Novom Naselju u Valjevu, Trg Vladike Nikolaja bb i paket mera podrške aktivne inkluzije.

Lica kojima su namenjene stambene jedinice i mere podrške aktivne inkluzije:

1. Pripadnici romske nacionalne manjine koji imaju prebivalište / boravište na teritoriji grada Valjeva,

2. Žene koje su žrtve porodičnog nasilja koje imaju prebivalište / boravište na teritoriji grada Valjeva,

3. Mladi kojima prestaje ili je prestao smeštaj u ustanovi socijalne zaštite ili hraniteljskoj porodici u periodu od završetka školske 2019/2020. zaključno sa završetkom školske 2022/2023. godine.

Javni poziv i prateća konkursna dokumentacija može se preuzeti na zvaničnoj internet adresi grada Valjeva www.valjevo.rs, zvaničnoj internet adresi Centra za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo, www.csrvaljevo.org.rs, kao i lično u Gradskoj upravi grada Valjeva, šalter sala, šalter br. 12, u Centru za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo, kancelarija broj 17, ili u Centru za integraciju Roma Valjevo, Pantićeva 77a.

Dodatne informacije se mogu dobiti i na sledeće broje telefona: 014/221-114 ili 014/502-603, kao i lično u prostorijama Gradske uprave grada Valjeva, šalter sala, šalter broj 12.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.