Janković: Rešavamo veliki problem vodosnabdevanja u 12 mioničkih sela

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove na izgradnji vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ kojim će se rešiti višedecenijski problemi i značajno unaprediti vodosnabdevanje u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama, Osečenici, Golupcu, Ključu, Mratišiću i Bukovcu. Ovaj projekat finansira opština a očekuje se da radovi budu završeni do kraja februara iduće godine.

Janković u obilasku rafova

– Uspešno sprovodimo najveći projekat iz oblasti vodosnabdevanja kojim ćemo rešiti veliki problem vodosnabdevanja u 12 mioničkih sela. . Daćemo sve od sebe da radove što pre završimo jer znamo koliko je to važno za građane. Uskoro krećemo sa realizacijom još jednog važnog projekta na izvorištu Orlovac u Osečenici, a problem vodosnabdevanja rešavamo i u Gornjem Mušiću – rekao je Janković.

Janković obišao radove

Prva faza Ključkih vrela kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u drugoj faza koja je u toku predviđeno je izvođenje radova na izvorištu.

Radovi

Opština Mionica uskoro će početi radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finanasiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara. Orlovac je izvorište koje se nalazi u Osečenici, a sa koga se vodom snabdevaju Osečenica, Ključ, Paštrić, Tolić, Brežđe, Radobić, selo Mionica.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.