Još 21 osoba zaražena, 11 hospitalizovano, u kućnoj izolaciji 216 lica

Prema preseku stanja za dan 13. jul, u 22 sata, u Valjevu je 21 osoba novozaražena korona virusom, 11 naših sugrađana je hospitalizovano, a u kućnoj izolaciji se nalazi 216 lica. U Valjevu je od početka epidemije od COVID-19 obolelo ukupno 430 ljudi sa teritorije našeg grada, a 182 je izlečeno.

Izveštaji o laboratorijski potvrđenim novoobolelim  licama kasne, na čekanju je 522 izveštaja, a pozitivnost na broj obrađenih je 46,5%. U COVID ambulanti valjevskog Doma zdravlja obavljeno je 211 pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama. U Prijemno urgentnom centru OB Valjevo izvršeno je 66 pregleda i 7 prijema pacijenata. Na hospitalizaciji se nalazi ukupno 61 pacijent sa sumnjom na  COVID-19 (na Infektivnom 21, na Pulmo COVID odeljenju 24 i na Gastro COVID 16) i 14 pozitivnih  pacijenata.

Broj zaraženih zdravstvenih radnika od 1. juna do 9. jula je 11 (9 iz OB Valjevo i 2 iz Doma zdravlja). Trneutno je 16 zdravstvenih radnika u kučnoj izolaciji (11 iz Ob Valjevo i 5 iz Doma zdravlja).

“Izneti podaci odnose se na podatke o izvršenim pregledima u COVID ambulanti Doma zdravlja  Valjevo i pregledima, prijemima i hospitalizaciji sumnjivih/verovatnih i potvrđenih lica u OB Valjevo, kao i istraženim kontakatima u ZZJZ Valjevo”, navodi se, između ostalog u poslednjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji na sajtu Grada Valjeva.  

Što se tiče epidemiološke situacije u ostalim opštinama Kolubarskog okruga, prema stanju na dan 13. jula, 3 novopozotivna slučaja registrovana su u Lajkovcu, 2 u Ubu i 1 u Ljigu. Hopsitalizovane su 4 osobe iz Uba, 3 iz Ljiga i 2 iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji nalazi se 17 građana Uba, 12 iz Mionice, 7 lica iz Lajkovca, 2 iz Osečine.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.