Jubilarni koncert Gradskog hora “Abrašević”

Nekadašnji članovi Gradskog mešovitog hora “Abrašević” inicirali su organizovanje Jubilarnog koncerta ovog hora, povodom obeležavanja 30 godina od zlatnog doba, kada je hor ostvarivao sjajne rezultate na takmičenjima u tadašnjoj Jugoslaviji i po Evropi. Koncert će se održati u nedelju, 1. oktobra, u 19 časova u Svečanoj sali Valjevske gimnazije. Svoj dolazak je potvrdilo oko 60 nekadašnjih članova, među kojima su danas ugledni ljudi u raznim sferama života, operski pevači, lekari, advokati, pivrednici i ostali, koji žive van Valjeva i Srbije će se okupiti na ovom koncertu.

Valjevo

Nekadašnji članovi Gradskog hora “Abrašević” ponovo na okupu – kolaž slika sa proba prethodnih dana

Hor “Abrašević” je u decenijama iz nas, pod dirigentskom palicom profesora Dragana Vasiljevića, ostavio dubok trag u kulturnom životu Valjeva. U svom zlatnom dobu, osamdesetih i pocetkom devedesetih godina hor je ostvario brojne uspehe na takmičenjima u tadašnjoj Jugoslaviji i širom Evrope. Uspehe su nizali na republickom takmičenju omladinskih horova u Novom Pazaru, gde su šest puta uzastopno osvajali zlatnu plaketu, zatim na saveznom takmičenju u Celju u Sloveniji, Jugoslovenskom horskom festivalu u Nišu, na evropskom takmičenju u Debrecinu u Mađarskoj, na gostovanjima u Italiji, Holandiji…

Valjevo

U Nišu, 1994. godine

U horu su ponikli i na koncertu ce uzeti učešće mnogi umetnici, koji su napravili zapažene karijere u našoj zemlji i inostranstvu, kao i drugi uspešni Valjevci u raznim sferama života.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.