Juče održana “telefonska sednica” Gradskog veća

Na jučeranjoj sednici, koja je održana telefonskim putem, Gradsko veće je nakon razmatranja nacrta Rešenja za utvrđivanje pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, donelo sledeći zaključak:

“Prihvata se Rešenje za utvrđivanje pogodnosti za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Utvrđuje se pogodnost investitoru, Srpskoj Pravoslavnoj Crkvenoj opštini Valjevo, Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu, za plaćanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, tako što se  investitor oslobađa obaveze plaćanja iznosa od 311.988,66 dinara na ime doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, utvrđenog rešenjem o građevinskoj dozvoli br. ROP-VAL-21833-CPIH-4/2020 od 13.03.2020. godine kojim se investitoru odobrava izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji poslovnog objekta, kategorije B.

Crkvena opština Valjevo, Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu kao investitor, dostavila je molbu za oslobođenje od obaveze plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, obračunatog po rešenju o građevinskoj dozvoli, kojim se odobrava izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg poslovnog objekta. Oslobođenje od plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta se odnosi na dogranju poslovnog objekta ukupne neto površine dogradnje od 124,21 m2 ( 26,73 m2 u prizemlju i 95,48 m2 na spratu).

Na osnovu podataka dostavljenih od strane investitora utvrđeno je da se radi o objektu koji je od značaja za grad Valjevo. Naime na ovom građevinskom zemljištu se nalazi Hram Pokrova Presvete Bogorodice koji je od neprocenjive verske, kulturne i istorijske vrednosti a turistima je veoma privlačan i nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Hram Pokrova Presvete Bogorodice je  duhovni centar koji  okuplja vernike i posetioce iz celog sveta koji žele da upoznaju i promovišu duhovne, kulturne, istorijske vrednosti Valjeva. Realizacija planirane investicije je od velikog značaja za razvoj grada Valjeva.

Imajući u vidu hitnost radova na  rekonstrukciji i dogradnji postojećeg poslovnog objekta i njegovog privođenja planiranoj nameni, investitor Srpska Pravoslavna Crkvena opština Valjevo pri Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu, može otpočeti sa pripremnim radovima vezanim za rekonstrukciju i  dogradnju navedenog objekta, doneto je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća”, navodi se u izveštaju sa jučerašnje “telefonske sednice” Gradskog veća koja je prosleđena medjima.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.