Kakvo vreme nam stiže?

U Srbiji će se i u narednom periodu zadržati gusta magla, očekuju se temperature iznad proseka za ovo doba godine, a od nedelje moguć i sneg. Tokom prepodneva danas u Vojvodini (osim Banata),na širem području Beograda, u Šumadiji i Pomoravlju zadržaće se gusta magla, uz smanjenu vidljivost mestimično ispod 100 m. Na jugoistoku Srbije lokalna pojava magle, vidljivost od 200 do 100 m. Usled niskih temperatura moguća je i pojava poledice.

U četvrtak ujutru slab mraz i magla ili niska oblačnost sa sumaglicom koji se razilaze. Sredinom dana i popodne sunčano. Minimalna temperatura -1°C, a maksimalna do 8°C. U petak pretežno suvo sa sunčanim periodima i toplije vreme od proseka za januar, osim u oblastima sa maglom. U sunčanim oblastima i na planinama temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine, a u maglovitim predelima neće prelaziti 0°C. Popodne počinje da duva umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju koji će rasterati maglu u tim predelima. U subotu se očekuje postepeno pojačanje oblačnosti.

U Valjevu temperatura iznad proseka za ovo doba godine. Minimalna temperatura -3°C, a maksimalna do 8°C.

Za vikend nema magle, ali će biti promenljivo oblačno uz pad temperature u oblastima gde prethodnih dana nije bilo magle i manji porast temperature tamo gde je bilo hladnije sa maglom.

U drugoj polovini januara zadržaće se uglavnom suvo i stabilno vreme sa slabim jutarnjim mrazevima i čestom pojavom magle i niske oblačnosti, naročito po kotlinama i nizijama, gde će dnevna temperatura biti u granicama prosečnih vrednosti za ovo doba godine, dok će u višim predelima preovlađivati sunčano i natprosečno toplo.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.