“Kategoričko distanciranje” od postupka odbornika SPS-a

Predsednik GrO JS Valjevo i zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva Dragan Popović-Pop održao je samostalno konferenciju za medije na kojoj je istakao da je bio zatečen najpre govorom na poslednjoj sednici Skupštine grada, a potom i neglasanjem koalicionog kolege iz SPS-a Đorđa Pavlovića, za predlog donošenja odluke da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli zvanje počasnog građanina Valjeva, koji su zajednički uputili ispred opozicione kolacione odborničke grupe SPS-JS. Popović se “kategorički distancirao” od postupaka socijalista u lokalnom parlamentu, a i samog Đorđa Pavlovića, napomenuvši da nije bio upoznat sa njihovom nemerom da neće glasati za predlog koji su zajedno uputili da se predsednik Vučić proglasi počasnim građaninom Valjeva, niti ga je, kako je rekao, iko od njih o tome konsultovao.

Dragan-Popovic-Pop-3

Dragan Popović-Pop, predsednik GrO JS Valjevo i zamenik šefa poslaničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva

Popović je kazao da je nažalost odluka da se Predsedniku Republike Srbije dodeli titula počasnog građanina našeg grada, koja je doneta na Skupštini grada Valjeva 27. jula, bilo jedino dobro što se desilo u vezi sa navedenom odlukom.

“Sve ostalo što sam imao prilike da vidim i čujem, me veoma zabrinjava. I nije samo u pitanju političko nadmudrivanje onih koji drugačije misle već su pojedinci otišli toliko daleko da su ugrozili kako autoritet institucije Predsednika Republike tako i značaj najvrednije nagrade koju ovaj grad ima”, kazao je Popović.

On je istakao da valjevska i srpska javnost mora da zna da je bio zatečen najpre govorom, a potom i glasanjem odbornika Đorđa Pavlovića, sa kojim je zajednički uputio predlog da se navedena odluka donese.

“Nije na meni da analiziram razloge kojima se odbornik SPS-a u Skupštini grada Valjeva Đorđe Pavlović rukovodio, a nemam ni ovlašćenje da tražim objašnjenje i odgovornost ostalih odbornika SPS-a u Skupštini grada Valjeva koji su pošli za njegovim stavom, pri čemu je deo odbornika SPS-a za vreme glasanja sedeo u sali i nije glasao, dok je drugi deo odbornika SPS-a boravio u holu ispred sale. Ipak, kao koalicioni partner SPS-a u Skupštini grada Valjeva i prevashodno kao jedan od podnosilaca predloga, nemam drugog izbora nego da se kategorički distanciram od postupka odbornika Socijalističke partije Srbije, a i samog Đorđa Pavlovića, uz važnu napomenu da sa njihovom namerom niti sam bio upoznat niti me je iko od njih oko toga konsultovao. Na kraju, piše se samo rezultat i samo se pobednici pamte. Predsednik Republike Aleksandar Vučić je zasluženo postao ponositi počasni građanin Valjeva, a Valjevke i Valjevci su dobili ulaznicu za lepšu i bolju budućnost! Živeo Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić! Živelo Valjevo! Živela Srbija”, naglasio je Popović uz napomenu da kao odbornik koji predstavlja sve građane Valjeva i kao podnosilac predloga, bez kojeg Aleksandru Vučiću ne bi bila doneta odluka o dodeli zvanja počasnog građanina Valjeva, ima obavezu da javno pojasni “određene stvari”.

Dragan-Popovic-Pop-2

Dragan Popović-Pop, predsednik GrO JS Valjevo i zamenik šefa poslaničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva

Predsednik GrO JS Valjevo Dragan Popović-Pop je još kazao da je duboko svestan činjenice da živimo u vremenu, kada zahvaljujući Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Valjevo ima istorijsku priliku da konačno postane ono što oduvek i zauvek treba da bude – prestonica Zapadne Srbije u kojoj žive srećni i zadovoljni ljudi i grad koji svi rado žele da posete, sa neodoljivom željom da mu se ponovo vrate.

“U nameri da svoju šansu iskoristimo i postanemo grad pobednika, iskreno i od srca sam, verujući da nam se mišljenja u potpunosti slažu, zajedno sa odbornikom SPS-a u Skupštini grada Valjeva Đorđem Pavlovićem, podneo predlog da počasni građanin Valjeva postane Aleksandar Vučić, čovek sa kojim je uspeh zagarantovan. Imajući u vidu težinu podnetog predloga, održao sam zajedničku konferenciju za novinare sa odbornikom SPS-a u Skupštini grada Valjeva dr Zoranom Živkovićem, na kojoj smo promovisali navedeni predlog i predstavili javnosti njegov ogroman značaj ukoliko bude prihvaćen” podsetio je Popović.

On je u obraćanju novinarima poručio da mu je jedini cilj da zaštiti ugled institucije Predsednika Republike Srbije i grada Valjeva i najznačajniju titulu našeg grada, jer se radi o “trajnim i neprolaznim vrednostima sa kojima se apsolutno niko nikada ne sme igrati”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.