Ko je pucao na spomenik Stevana Filipovića?

Grafiti kojima je sredinom prošle nedelje oskrnavljen spomenik borcima revolucije  u liku Stevana Filipovića na  Vidraku su sklonjeni ali na postamentu spomenika jutros je osvanu zaglavljen metak, potvrdio je za naš portal  Rajko  Milinković, predsednik SUBNOR-a u Valjevu.

Spomenik Valjevo Stvan Filipović Vandalizam (1)

Foto Valjevskaposla

„Ja sam juče sa nekoliko članova SUBNOR-a obišao spomenik i vide da je neko obrisao grafite, a danas, pre podne, kada smo otišli da ponovo obiđemo spomenik videli smo u postamentu zaglavljen metak.  Toga juče nije bilo te pretpostavljan da je neko sinoć pucao“, objašnjava Milinković i navodi da su slučaj odmah prijavili valjevskoj  policiji i da je policija tokom pre podneva obavila uvidjaj.

Na pitanje ko je obrisao neprimerene grafite Milinković kaže da ne zna tačno ali da pretpostavlja da su to uradili neki aktivisti.

Sredinom prošle nedelje crnim auto – sprejem na postamentu i spomen ploči, koja se nalazi u okviru spomen kompleksa, je bio iscrtan muški polni organ kao i krst sa četiri slova  „ C „ u potpisu je stajalo Vojvoda.

 Na ovaj vandalski čin prvi je ukazao i osudio,  u svojoj objavi na Fejsbuku,  novinar Nebojša  Bojanić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.