Koliko je naših zdravstvenih radnika do sada testirano i kakvi su rezultati

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović rekla je da je do sada ukupno testirano 2.323 zdravstvena radnika, od kojih je 260 pozitivno na korona virus, 1.082 je negativno, a za određeni broj radnika se čekaju rezultati.

Coronavirus

U Beogradu se, kaže, očekuje najveći broj testiranja zdravstvenih radnika, jer ih ima najviše u zdravstvenom sistemu.

“U svakoj zdravstvenoj ustanovi se vodi računa koji radi u prijemnim mestima, ko su osobe koje rade sa pacijentima, kako bi se ustanova bila bezbedna i kako bi se očuvali kapaciteti,” rekla je Jovanović za TV Prva i poručila da se vodi računa o zdravstvenim radnicima.

Pre tri dana u obraćanju javnosti u Palati Srbija dr Darija Kisić – Tepavčević, zamenica direktora Instituta “Dr Milan Jovanović Batut” rekla je da je u Opštoj bolnici Valjevo 11 zdravstvenih radnika pozitivno na korona virus, a 180 osoba je u kućnoj izolaciji. Ona je dodala da oni koji su u kućnoj izolaciji još nisu testirani jer nije prošao period koji mora da prođe do testiranja i da kada istekne period kućne izolacije, ako u međuvremenu ne dobiju ni jedan simptom, svakako će biti testirani pre nego što se vrate na posao.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.