Kon: Ako ostanemo 6 NEDELJA u izolaciji, POBEDIĆEMO!

Epidemiolog Kon kaže da će epidemija sigurno trajati šest nedelja i da je možemo pobediti ako za to vreme ostanemo kod kuće!

Predrag Kon

Izvor: youtube print screen

Epidemija korona virusa trajaće sigurno šest nedeljaali ako u tom periodu ostanemo u izolaciji, sprečićemo dalje širenje zaraze i nagli porast obolelih, i samim tim, pobedićemo, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

U intervjuu za današnji “Blic”, on je istakao da je bitno smanjiti kontakte i sprečiti prenošenje virusa,
Kon je istakao da je izolacija bitna da bi se održao zdravstveni sistem, jer je ogroman broj umrlih u nekim zemljama, kao posledica obolevanja medicinskih radnika, zbog čega zdravstveni sistem nije mogao da opstane.

“Najugroženiji su oni koje sada držimo u izolaciji, dakle stariji od 65 godina, jer su praktično oni ti koji mogu da tragično završe. Sada je bitka za očuvanje života najstarijih, a sama epidemija ne može da se završi. Ona može samo da se razvuče i da se ta kriva spljošti“, rekao je Kon.

On je dodao da je dobra vest to da bi toplo vreme moglo da utiče na smanjenje potencijala korona virusa i njegov opstanak.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.