Šta se dešava ako budete na ulici posle 20 časova tokom zabrane kretanja

Ako nemate dozvolu, sledi vam krivična prijava.

Valjevo

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio javnost da je na večerašnoj sednici Vlade Srbije doneta odluka kojom se uvodi policijski čas od 20 do 05 časova, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objasnio je šta znače ove odredbe.

“Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće im napisana krivična prijava, biće sprovedeni na kućne adrese, a krivični postupci biće sprovedeni potom”, rekao je za RTS Stefanović.

Vučić je danas najavio i dodatne mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa pa se tako penzionerima zabranjuje od 10 ujutru izlazak napolje a za njih će biti otvorene prodavnice i supermarketi nedeljom ujutru od 4 do 7 pod posebnim pravilima, gde će svi dobiti maske i razmak između njih.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.