Kontrola sprovođenja mera

Štab za vanredne situacije grada Valjeva, na telefonskoj sednici održanoj 2. jula, doneo je obavezujuće zaključak za pojedince, preduzetnike, pravna lica i inspekcijske službe. Gradske inspekcijske službe u skladu sa nalogom Gradonačelnika grada Valjeva i rešenjem načelnice Gradske uprave vršile su službene savetodavne posete i inspekcijske kontrole sprovođenja obavezujućih protivepidemijskih mera od 3. do 5. jula i utvrdile:

Komunalna inspekcija je u inspekcijskim kontrolama benzinskih stanica i trgovinskih objekata kao i objekata u “Stop Shopu” utvrdila određene nedostatke, izrekla usmene opemene odgovornim licima i podelila flajere sa zaključcima Štaba.

Prosvetna inspekcija je u službenoj savetodavnoj poseti u PU “Milica Nožica” utvrdila da se obavezujuće mere dosledno primenjuju i sprovode.

Saobraćajna inspekcija je u službenim savetodavnim posetama – dispečerskim centrima udruženja taksista ukazala na zaključak Štaba i vršila nadzor u taksi vozilima, gradskom i prigradskom prevozu i utvrdila da se obavezujuće protivepidemijske mere sprovode.

Turistička inspekcija je u službenim savetodavnim posetama ugostiteljima predočila obavezujuće zaključke Štaba.

Gradske inspekcijske službe će nastaviti svakodnevni inspekcijski nadzor po zaključku štaba.

Od danas inspekcijsku kontrolu sprovođenja protiv epidemijskih mera objekata pod sanitarnim nadzorom (objekti javnog saobraćaja, frizerski saloni, kozmetički saloni, saloni lepote, teretane, fitnes centri, prodavnice, megamarketi, tržni centri, ugostiteljski objekti, kafići, kafeterije, picerije, pekare, poslastičarnice, restorani, kafane, objekti brze hrane, predškolske ustanove…) vršiće i sanitarna inspekcija MZ.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.