KOSTA MARKOVIĆ: ” PLAN RADNIČKOG JE DA BUDE MEĐU PRVIH PET, LIČNO OČEKUJEM PRVO MESTO”

U nedelju počinje i Kolubarsko-mačvanska zone, poslednja u ovom izdanju jer će od sezone 2024-25 ponovo biti vraćena zona Drina. Radnički u prvom kolu gostuje u Ljuboviji protiv domaće Drine a trener narandžasto-plavih, Kosta Marković izražava optimizam u pogledu ambicija kluba sa Petog puta. Tokom priprema Radnički je odigrao četiri utakmice, izgubio je od Šušnjara iz Beogradske zone 0-1, Borca iz Lešnice 1-2 i Rađevca iz Krupnja 0-2 dok je savladao OFK Osečinu 6-2.

RAD-BORAC1

Sastav Radničkog na jednoj od pripremnih utakmica

“Zadovoljan sam pripremama i onim što smo uradili. Igrači su vredno radili tako da očekujem dobru sezonu. Klub je postavio plan za naredne četiri godine sa prioritetom da budemo među prvih pet u prvenstvu koje startuje u nedelju dok lično mislim da Radnički mora da se bori za prvo mesto i da ako ne ostvari taj cilj, smatraću to neuspehom. Možda smo malo zakasnili oko dovođenja pojačanja ali imamo dobar spoj iskustva i mladosti i nadam se najboljem. Glavni kandidati za prvo mesto su Železničar iz Lajkovca, Borac iz Lešnice i Ribnica iz Mionice a interesantno je da Radničkog niko ne ubraja u favorite.” – izjavio je šef stručnog štaba Radničkog, Kosta Marković.

Inače, narandžasto-plavi počinju prvenstvo bez mladog napadača Nemanje Jankovića koji je neočekivano napustio Peti puk i potpisao za Slogu iz Kraljeva, člana Šumadijsko-raške zone.

ZIVANIC

Novi član Radničkog, Živanić koji je stigao iz OFK Beograda odnosi loptu ispred rivala na utakmici protiv Borca iz Lešnice

U novom prvenstvu će Kolubarsko-mačvanska zona brojati samo 12 klubova od kojih će pet najbolje plasiranih klubova iza prvaka na kraju prvenstva ući u novoformiranu zonu Drina zajedno sa najuspešnijim sastavima iz Zapadno-moravske zone. Naravno, prvoplasirani tim iz Kolubarsko-mačvanske zone ide u Srpsku ligu Zapad. Bilo bi lepo kad bi taj tim bio Radnički.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.