KREĆE REGIONALNA A1 LIGA, VALIS VEGA U ZRENJANINU PROTIV PROLETERA, VUKOVA, TAŠA I VOJVODINE

Ovog vikenda počinje Regionalna vaterpolo A1 liga odigravanjem prvog kvalifikacionog turnira u Zrenjaninu gde će u Grupi “B” pored Valis Vege, učestvovati Proleter, Vukovi, Taš i Vojvodina. Utakmice će se u petak i subotu igrati ujutro i uveče dok će u nedelju mečevi biti održani samo pre podne.

VAL-ORT13

Valis Vega će biti slobodan u 1. kolu koje je na programu u petak, 8. decembra pre podne a debituje istog dana u 18 sati utakmicom 2. kola protiv beogradskog Taša. U subotu, 9. decembra, u 10 sati Valis Vega će u 3. kolu odmeriti snage sa starim dužnikom, ekipom Vukova iz Novog Beograda dok će u 4. kolu u subotu u 18 sati igrati protiv domaćeg Proletera. I najzad, u nedelju, 10. decembra Valjevci se u 5. kolu sastaju sa novosadskom Vojvodinom sa početkom u 11.45.

Što se tiče sastava Valis Vege, umesto Luke Borovićanina stigao je Kragujevčanin Zoran Poznanović. Ekipa Miloša Sakovića ima visoke ambicije kad je u pitanju Regionalna A1 liga jer Valjevci “pucaju” na prvo mesto i plasman u Premijer ligu. Posle neuspeha u Super ligi Srbije, “vidre” će pokušati da se plasiraju u najjaču vaterpolo ligu na Balkanu. Prošle godine Valis je bio na korak od tog rezultata ali u doigravanju protiv hrvatskog Solarisa nije uspeo da bude bolji od Šibenčana koji su tako obezbedili opstanak u Premijer ligi.

Sve ekipe će morati da se po dva puta sastanu sa svojim rivalima da bi se potom igrala odlučujuća faza u martu sledeće godine. Posle Zrenjanina, domaćin drugog kvalifikacionog turnira Regionalne A1 lige-Grupa “B” biće Vukovi sa Novog Beograda.

Inače u Grupi “A” su Budva, Kataro, Primorac iz Kotora, Zadar 1952, KPK Korčula, reprezentacija Slovenije, OVK Split i Medveščak iz Zagreba.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.