Lajkovčanke u polufinalu Svetskog juniorskog prvenstva za odbojkašice

Reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Svetskog juniorskog prvenstva za odbojkašice, koje se od 9. do 18. jula održava u Belgiji i Holandiji. Tako će Lajkovčanka Stefana Pakić (TENT) i igračica lajkovačkog Železničara Aleksandra Uzelac biti u prilici da se bore za medalju na najvećem svetskom takmičenju za odbojkašice do 20 godina. Njih dve su među najmlađim reprezentativkama: Stefana ima 17 godina, dok će Aleksandra 17 napuniti krajem jula.

Opština Lajkovac

U polufinalu Srbija se u subotu sastaje sa domaćinom Holandijom. Utakmica se igra od 17.30 časova u Roterdamu, dok će se u prvom polufinalu od 14.30 časova sastati Italija i Rusija. Linkovi za prenose mogu se pronaći na sajtu Svetske odbojkaške federacije https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/w-u20-2021/schedule/, s obzirom na to da prenose sve mečeve na svom JuTjub kanalu Wolleyball World.

Ova juniorska selekcija naše zemlje već je postigla veliki uspeh jer će Srbija tek drugi put u istoriji igrati u polufinalu Svetskog prvenstva za odbojkašice do 20 godina (2005. reprezentacija SCG je u Ankari osvojila srebro, prvak je postao Brazil). Sva četiri polufinalista su sa evropskog kontinenta, Brazil i SAD će igrati za plasman od petog do osmog mesta.

U startnoj grupi, u belgijskom gradu Kortrajku, naše devojke su maksimalnim rezultatom pobedile Belgiju i Dominikansku Republiku, dok su Portoriko, zbog odustajanja ove reprezentacije, dobile službenim rezultatom. U četvrtfinalnoj grupi Srbija je savladala Poljsku i Dominikansku Republiku sa po 3:0, dok je istim rezultatom poražena od Italije, po setovima 25:23, 25:18 i 25:22. U ovom susretu Aleksandra Uzelac je sa 13 poena, zajedno sa Brankom Ticom, bila najefikasnija u našoj reprezentaciji. Kao drugoplasirana ekipa u svojoj grupi u polufinalu se sastaje sa prvoplasiranim timom iz druge četvrtfinalne grupe – Holandijom.

Selektor Vladimir Vasović na Svetskom prvenstvu predvodi sastav: tehničari – Andrea Tišma (Partizan) i Nina Mandović (TENT); korektor – Vanja Savić (Jedinstvo, SP); libera – Stefana Pakić i Bojana Gočanin (TENT); blokeri – Hena Kurtagić i Ana Malešević (TENT) i Minja Osmajić (Jedinstvo); primači – Aleksandra Uzelac (Železničar), Branka Tica i Isidora Kockarević (Jedinstvo) i Jovana Cvetković (TENT).

Na fotografiji Odbojkaškog saveza Srbije u prvom redu je Stefana Pakić sa brojem 19, a Aleksandra Uzelac sa brojem 7.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.