Lavovska borba “Valisa” za Premier ligu i poraz od Šapčana u poslednjoj sekundi!

Uprkos lavovskoj borbi i hrabrom otporu protiv jakog i favorizovanog rivala iz Šapca, vaterpolisti valjevskog “Valisa” izgubili su na svom “terenu” prvi meč baraža za Premier regionalnu vaterpolo ligu. Ekipa VK Šabac u poslednjoj sekundi savladala je naše vidre rezultatom 12:11, po četvrtinama 4:4, 2:2, 2:3, 4:2.

VK-Valis-2

Sa meča VK Valis – VK Šabac / Foto: VK Valis

Tesan rezultat govori da je bilo napeto do samog kraja, ali je “Valis” kao najmlađi tim Super lige Srbije i Regionalne lige pokazao da itekako može da parira daleko moćnijem i iskusnijem timu, kakav je VK Šabac. Naravno, ostaje žal za pobedom, ali “Valisovci” mogu uzdignute glave u goste Šapčanima na ponovni megdan, koji je zakazan naredne subote. Jedno je sigurno, a to je da se neće lako predati, jer to za “Valis” od starta takmičenja u prvoklasnom vaterpolo društvu u državi i regionu nije bila opcija. Zato u debitantskoj sezoni VK Valis važi za najveće iznenađenje Super lige Srbije, vicešampion je Regionalne A1 lige i na korak do Jadranske elite.

“Sigurno je teško kada izgubimo u poslednjoj sekundi sa šutom iz faula, ali mislim da koliko god to teško bilo, da moramo da idemo dalje. Imamo revanš za 7 dana, ovo je mlada ekipa koja treba da sazreva i ovo je sigurno jedna veoma bitna lekcija”, kratko je prokomentarisao nakon utakmice Miloš Saković, trener VK Valis.

VK-Valis-1-1

Sa meča VK Valis – VK Šabac / Foto: VK Valis

Pred prvu utakmicu dvomeča sa čivijašima, želja vaterpolista “Valisa” bila je da na tribinama imaju “igrača više” i ta im se želja ispunila. Tribine u SRC Petnica bile su popunjene i na krilima oko 600 navijača pružili su jak otpor ekipi koja je na papiru bila mnogo jača. Priređen je sportski spektakl vredan uloga i svakog gola. Iako poraženi, vaterpolisti “Valisa” ispraćeni su u svojoj “Petnici” uz ovacije, onako kako i dolikuje hrabrom i srčanom timu. Poruka nakon meča ostaje ista: “Čuda su moguća, nema predaje!”

VK-Valis-3

Sa meča VK Valis – VK Šabac / Foto: VK Valis

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.