Lokalni front: “RUŽIČASTI SNS, RUŽIČASTE DIVČIBARE”

Posle prijave ekološkoj policiji zbog enormnog izlivanja fekalnih voda u reku Belu Kamenicu na Divčibarama, Lokalni front Valjevo se oglasio i saopštenjem za javnost. Saopštenje prenosimo u celini:

“Posle prijave ekološkoj policiji koju je podneo Lokalni front, zbog enormnog izlivanja fekalnih voda u reku Belu Kamenicu i zaštićeno područje “PIO” Maljen, reakcija nadležnih bila je munjevita. Pomislićete da su nadležne gradske inspekcije zatvorile bar jednog velikog zagađivača divčibarskih voda, ali, na žalost, nećete biti u pravu.

Posao naših vrednih inspektora preuzela je rialiti-televizija sa ružičastim naočarama i poklonila nam okruglo pet minuta šarene laže o Divčibarama. Najbitniju poruku čuli smo već u četrdeset petoj sekundi od člana gradskog veća, g. Vladice Blagojevića: da je izvesni predsednik Aleksandar „bio ovde pre otprilike neke dve godine i primetio da infrastruktura fali Divčibarama“, da je „obećao dosta tada“ i tako dalje, i tako dalje…

Žao nam je g. Blagojevića i svih ostalih članova gradskog veća na čelu sa gradonačelnikom g. Gojkovićem. Ako njima neki potpuno nenadležni predsednici moraju da otvore oči i obaveste ih o nedostacima divčibarske infrastrukture, onda je odista krajnje vreme da pokupe svoje krpice i prestanu da se igraju po kabinetima u Karađorđevoj 64!

Za razliku od njih, Lokalni front Va je, ne čekajući predsednike, na ove nedostatke počeo da upozorava pre pet godina. Pre nekoliko dana objavili smo i detaljnu analizu tužne istorije prčkanja vlasti Srpske napredne stranke po divčibarskoj kanalizaciji u 2018. i 2019. godini. Građane Valjeva i Srbije „projekti“ u izvođenju administracije Slobodana Gvozdenovića i preduzeća „Ingrap-Omni“ stajali su tada skoro 42 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost.

Rezultat?

Na samom početku bajke o Divčibarama na TV Pink čusmo da je opet „u pripremi projekt izgradnje kanalizacije“.

Ni slova o odgovornosti onih „pre nas“ koji su jednom već izgradili, rekonstruisali i naplatili kanalizaciju?

Detalje o „pripremi“ projekta izgradnje kanalizacije „Pink“ nije ponudio, ali su drugi detalji sasvim jasni: pre svega ko je u najvišim izvršnim organima grada Valjeva odgovoran za sprovođenje politike koja je za samo tri godine dovela do ekološke katastrofe na Divčibarama i nesagledivih posledica i po buduće generacije.

Posledice „rada“ g. Gojkovića, g. Blagojevića i inih u gradskoj upravi vidljive su na Divčibarama: jedno od najlepših izletišta Srbije, nekada priznata vazdušna banja, danas je svake druge, samo ne ružičaste boje…”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.