Nastavlja se rehabilitacija trotoara u Mionici

U varoši Mionica biće rekonstruisano još 1,5 kilometara trotoara u centralnoj ulici Vojvode Mišića, Topličkom putu i Ulici Slaviše Milojevića. Projekat se finansira uz podršku Vlade Republike Srbije, a Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština opredelio je 7 miliona dinara , dok je lokalna samouprava izdvojila 5,6 miliona dinara. Ovaj projekat predstavlja nastavak započete rehabilitacije trotoara u Mionici kada je, takođe, uz podršku Vlade Republike Srbije već obnovljeno 4 kilometra trotoara.

DCIM100MEDIADJI_0083.JPG

– Mionica dobija nov i savremeni izgled. Obećali smo da ćemo nastaviti rekonstrukciju trotoara i to upravo i radimo. Cilj je da nam opština bude uređena, ali i bezbedna za pešake. Uložili smo ogromna sredstva u infrasturkturne projekte i poboljšanje kvaliteta života svih građana. Obnovili smo škole, izgradili sportsku halu, objekte kulture, asfaltirali saobraćajnice. Pored toga, uspeli smo da rekonstruišemo i park u centru Mionice posle pola veka, a uskoro i nastavljamo radove kako bismo ga kompletno obnovili. Želimo uređenu i modernu varoš– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva turizma i omladine nakon pola veka rekonstruisan je park u centru Mionice, a uskoro se očekuje i nastavak radova u drugom delu.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.