Lokalni front: Silna obećanja vlasti, a realizacija slaba

Ove sedmice “Lokalni front” se na konferenciji za novinare bavio stanjem u kojem se nalaze gradski i seoski putevi kao i valjevske ulice, ocenjujući situaciju na terenu katastrofalnom, sramotnom i opasnom za sve učesnike u saobraćaju. Putevi su, kako se moglo čuti u obraćanju aktivste “Fronta” Đorđa Petkovića, puni rupa, ulegnuća, pogrešnih projekcija, uzanih trotara ili staza. On je ovom prilikom rekao da su žitelji brojnih sela praktično odsečeni od grada i ukazao na loše stanje puteva u Prijezdiću, Miličinici, Gornjoj Bukovici, Simića brdu i na Ćatinom putu. Kako je istakao, to je samo jedan od mnogobrojnih primera na koji način se vlast odnosi prema stanovnicima seoskog područja, kao i da obećanja te iste vlasti o izgradnji novih i sređivanja dotrajalih puteva nisu ispunjena.

Sleva na desno Đorđe Petković i Ivan Milovanović, aktivisti “Lokalnog fronta” (foto: Lokalni front VA)

“Koliki je uopšte nivo nesposobnosti i neodgovornosti ove vlasti pokazuje i to da grad Valjevo od gašenja Direkcije za urbanizam po Zakonu o javnim putevima nema upravljača puta. Samim tim i ceo postupak od raspisivanja javnih nabavki, preko izbora ponuđača, izvođenja radova, nadzornog organa, fakturisanja po izvršenim radovima i na kraju plaćanja sa pozicija budžeta Grada je nelegalan, odnosno protivzakonit. Grad Valjevo je dužan da oformi javno preduzeće koje će imati kapacitete i ovlašćenje da bude upravljač puteva na teritoriji grada Valjeva, ili da raspiše javnu nabavku za kompaniju koja će biti upravljač puta, i koja će morati da zadovolji najstrožije kriterijume u pogledu poslovanja i odgovornosti, kapaciteta i likvidnosti”, kazao je aktivista “Lokalnog fronta” Đorđe Petković.

On je naglasio da ugašena Direkcija za urbanizam sa sadašnjim zamenikom gradonačelnika Draganom Jeremićem na njenom čelu snosi veliku odgovornost za katastrofalno stanje infrastrkture u našem gradu, tako da novo javno preduzeće, ukoliko bi se osnivalo, mora počivati na načelima transparentnosti, stručnosti i odgovornosti.

Foto: Lokalni front VA

Na temu se nadovezao i Ivan Milovanović, ocenjujući da se u samom gradu, ali i na republičkom nivou stvari rade neplanski i ad hoc. On je rekao da i pored zakonske obaveze Grad Valjevo nijednog trenutka nije ponudio rešenje daljeg funkcionisanja na poslovima koji su bili u nadležnosti Direkcije posle njenog gašenja i ukazao da gradski čelnici time krše zakon.

“Da li su uopšte gradski čelnici svesni kršenja Zakona, ili oni jednostavno smatraju da za njih zakon ne važi? Kada se radi novi put problem upravljača puta se i ne pominje. Sete se tog ključnog argumenta onda kada im se iznose brojni problemi u vezi puteva i insistiranje da su određeni u katastrofalnom stanju. A problema ima, i to mnogo”, rekao je Milovanović i postavio nekoliko pitanja:

“Zašto se ne izađe u susret meštanima pri izgradnji ulice stari Poparski put i izgradi trotoar koji je iz poznatih razloga neophodan? Znamo kako je u septembru 2016. godine rađen krak ulice Jakova Nenadovića desno od “S” krivine. Tada je na lično insistiranje Zorana Trifunovića po hitnom postupku urađen otkup privatne parcele od izvesnog gospodina Milanovića dok su inače radovi bili uveliko u toku. Da li je sve to rađeno sa ciljem da se pomenuti krak ulice asfaltira u punoj potrebnoj dužini i širini i na taj način zadovolji tazbina jednog odbornika? Zaista bismo hteli da shvatimo takvu vrstu neophodnosti i hitnosti. U ulici Majora Ilića, koja je asfaltirana pre 5 ili 6 meseci, kod broja 10 već se pojavila duboka rupa. Popunjena je pre nekoliko dana, ali baš na tom mestu podloga je počela da tone. O stanju podloge na uglu Dušanove i Pantićeve ne vredi ni govoriti. Pogledajmo i kako izgleda skoro asfaltirani Zarića put. Mi se nalazimo u situaciji da neke ulice u Gradcu i drugim delovima grada imaju kompletnu projektnu dokumentaciju, a opet, godinama ne mogu da dođu na red za asfaltiranje, dok se asfaltiraju sokaci po Goriću i Novom naselju, naravno, bez projekta. Po kom prioritetu i na osnovu kojih kriterijuma se asfaltiraju seoski putevi? Da li sada treba zadovoljiti odbornike, rođake i biznismene bliske vlasti ili možda, na naše zaprepašćenje, postoji plan po kome se u ovoj godini i na unapred isplaniran način asfaltiraju putevi?”

Foto: Lokalni front VA

Aktivisti “Lokalnog fronta” zatražili su od Načelnika odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu da objasni kako je i na koji način lazarevačka firma “Cevas” izvodila radove, takozvano “presipanje” 2016. i 2017. godine i da li su količine izvedenih radova uvećavane “za tri puta”. Na adresu Načelnika otišlo je i pitanje “Frontovaca” šta se to čistilo u decembru mesecu za 10 miliona dinara, koliko iznosi račun za čišćenje snega za taj mesec, kada se zna da snega u deembru nije ni bilo.

“Lokalm front” ukazuje i na to da samo jedna firma stalno dobija posao redovnog održavanja i popravke urbanog mobilijara na teritoriji grada Valjeva i pitaju da li uopšte ljudi koji vode naš grad imaju znanja i sposobnosti da rade najbitnije i najvažnije poslove u Gradskoj Upravi?

 

 

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.