LOŠA IGRA METALCA I PORAZ U VRŠCU

Metalac je ponovo doživeo neuspeh na strani a večerašnji poraz u Vršcu u 26. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije 82-86 (23-28, 24-14, 13-25, 22-19) direktna je posledica događanja prethodnih dana, tihog bunta nezadovoljnih igrača zbog kašnjenja plata, slabog treninga i klupske nemoći da se izbori sa svim ovim problemima. Tim koji je bio strah i trepet za sve protivnike u prvom delu prvenstva, ne liči na sebe na gostovanjima u nastavku lige a seriji loših rezultata na strani pridodat je i ovaj u Milenijumu protiv prosečne ekipe Vršca.

Kosarka-Metalac-Valjevo-ЛУКОВИЋ

Na fotografiji je detalj sa utakmice Metalca i Vršca iz prvog dela prvenstva u Valjevu.

Indolentno ponašanje nekih igrača, ispucavanje, nerezonski potezi u napadu, nezalaganje u odbrani karakterisali su igru gostiju u Milenijumu ali je pored svega Metalac je nekako uspeo da prvo poluvreme završi sa prednošću od pet poena. Čovek koji se najviše zalagao i borio i pri tom postigao 22 poena u prvih 20 minuta bio je Durmo zahvaljujući kome je gost imao aktivan rezultat na odmoru. Ostali su se utopili u opšte sivilo jer su prvom poluvremenu samo Durmo i Luković izlazili na liniju slobodnih bacanja dok su Valjevci pogodili 3 trojke iz 15 pokušaja mada su imali prednost u skoku (26-19).

Ekipa Branislava Ratkovice je dobro otvorila treći kvartal i sa dve trojke Dafija povela 53-47. Naravno, slaba odbrana Metalca na spoljnim šuterima Vršca omogućila je Jekoviću da uzvrati sa takođe dva uspešna hica iza linije 6.75 m. Precizni Slobodan Jovanović, Jurček i Jeković su doneli svom timu prednost 55-62 u 27. minutu. Durmo je bio udvajan od odbrane domaćina i vrlo dobro čuvan ali je Metalac u 28. minutu posle poena Stevanovića prišao na 60-62. Odgovorio je Žiga Jurček obezbedivši solidnu prednost Vrščanima pred početak poslednje četvrtine.

Za ekipu koja ima prednost u skoku, sedam poena zaostatka ne bi trebalo da bude problem ali se igra Metalca jednostavno raspala u poslednjih deset minuta. Već u 32. minutu semafor je pokazivao 62-74 u korist domaćina. Poenima Dafija i Lukovića Metalac je upeo da smanji prednost domaćina 67-74 i to je bilo sve od Valjevaca. U anarhičnoj igri gostiju bez odbrane, Metalac je vrlo brzo poklekao pošto je ekipa Vladimira Đokića trojkama Šušića, Agoča, Jekovića i Slobodana Jovanovića u 36.minutu povela 70-86 i već tada trasirala put ka pobedi. Valjevcima je preostalo da ublaže poraz ali krajnji rezultat ne odslikava ni deo slabosti koje je gost iz Valjeva prikazao u Vršcu.

Podatak da je Metalac i pored 19 skokova viška u odnosu na domaćina (50-31) tako lako poražen u Milenijumu je frapantan. Naravno, Vršac je ovaj deficit nadomestio sa manje izgubljenih lopti (16-10) i više timskih asistencija (14-21). Pošto bez dobrog napada nema ništa, ključ pobede domaćina se nalazi u 14 pogođenih trojki iz 37 pokušaja i u većini slučajeva su ovo bili otvoreni šutevi bez adekvatne odbrane od strane Metalčevih igrača.

Sa ovakvom igrom Metalac nema šta da traži na gostovanjima u Čajetini i Subotici. Da li su igrači valjevskog prvoligaša shvatili da odlazak Meninga znači i kraj ambicija pa se tako i ponašaju (ne svi, naravno), pitanje je za ljude koji vode klub? U godini kada Metalac obeležava dva jubileja, 75 godina postojanja i 50 godina od ulaska u Prvu ligu SFRJ, najmanje što se od igrača i stručnog štaba očekuje je da časno i profesionalno završe sezonu.

Najefikasniji u timu pobednika bio je Jurček sa 17 poena (4 od 9 za tri), Simić je postigao 15 poena, Jeković 13 poena (4 od 6 za tri), Slobodan Jovanović i Agoč po 10 itd.
Durmo je kod Metalca upisao 24 poena i 12 skokova, Luković je postigao 13 poena i 16 skokova, Dafi takođe 13 poena , Ilić 11 poena itd.
U 27. kolu Metalac u Valjevu igra protiv Novog Pazara 25.marta u 19 sati.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.