Marija Obradović i Anica Mićić među najboljim flautistkinjama u Evropi

Valjevske flautistkinje Marija Obradović i Anica Mićić, učenice u klasi profesora Aleksandra Burkerta položile su na prestižnoj ljubljanskoj muzičkoj akademiji “Visoka šola za glasbo” audiciju za EMARS Master program, namenjen izuzetno talentovanim mladim muzičarima iz cele Evrope.

Dvadeset najboljih i talentovanih flautista, violinista, violista, čelista i klarinetista starog kontinenta, svojim kvalitetom, intelektualnom i muzičkom zrelošću uspevaju da se plasiraju kao izuzetni i da u trajanju od godinu dana u okviru ovog projekat rade sa vrhunskim univerzitetskim profesorima ljubljanske muzičke akademije. Na završetku EMARS Master programa polaznici realizuju koncert sa Ljubljanskom Filharmonijom.

Anica Mićić i Marija Obradovć (sleva na desno)

“Ovaj program muzička akademija iz Ljubljane neguje nekoliko godina unazad i on je bez sumnje, ulaznica u evropski vrh muzičkog izvođaštva, jer predviđa visoko profesionalni rad sa polaznicima, brojne koncerte, takmičenja najvišeg svetskog ranga i koncertiranje sa Ljubljanskom Filharmonijom, koja je poslednjih godina po svom kvalitetu uspela da se nametne kao jedan od najboljih evropskih orkestara”, ističe mr Suzana Radovanović Perić, direktorka MŠ “Živorad Grbić”, iz koje muzički poniču zapažene i talentovane Marija Obradović i Anica Mićić.

Ove dve valjevske flautistkinje ovdašnjoj javnosti već su poznate po brojnim vrlo značajnim uspesima i na domaćim i na evropskim takmičenjima, sa kojih su se vraćale sa zvanjima laureata. Zahvaljuući sjajnoj saradnji sa svojim profesorom Burkertom uspele su da se nametnu kao favoriti u svojoj generaciji i na evropskom nivou i u vrlo mladom uzrastu dostignu izvođački nivo akademskog kvaliteta.

Muzička škola “Živorad Grbić” prošle godine započela je saradnju sa profesorima muzičke akademije u Ljubljani, među kojima je i profesor Matej Zupan, mentor EMARS Master programa za flautu. Trend saradnje sa evropskim školama i akademijama, kao jedna od najlepših i najkvalitetnijih specifičnosti valjevske muzičke škole, nastaviće se i u budućnosti. Uspesi Marije Obradović i Anice Mićić uporavo su još jedan dokaz da u Valjevu postoji muzički potencijal vredan svetskih podijuma, koji Muzička škola “Živorad Grbić” vrlo odgovorno i posvećeno neguje i vrednuje.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.