Memorijalna akcija „Mile Obradović“

Organizacioni odbor PSD „Magleš“ i domaćinstvo Obradović „Ognjište“ prvi vikend septembra obeležili su trećom po redu memorijalnom akcijom „Mile Obradović“. U nedelju 04.septembra u Podbukovima, podno Divčibara, okupili su se planinari svih uzrasta i iz različitih delova Srbije. Domaćinstvo Obradović već je poznato po svom gostroprimstvu među planinarima, kamperima i ostalim ljubiteljima prirode, što zbog blizine kanjona Crne reke, ali i zbog čuvene domaće kuhinje.

IMG-90c3cfbc23afd6795687ec22e77de354-V

Učesnici su mogli da biraju između dve staze različite težine i dužine. Prva staza dužine 15km, sa usponom i spustom oko 700mnv, spada u zahtevnije staze i obuhvatila je vrhove Golubac (1056mnv) kao i Ožanj, Mali Golubac i Crveni breg. Druga staza od 12km obuhvatala je umerenu šetnju kraj Bukovske reke. Uz organizatore PSD“Magleš“ u akciji je učestvovalo i nekoliko planinarskih klubova iz Srbije, PK „Povlen“ takođe iz Valjeva, PSD „Rudnik“ Gornji Milanovac, Planinarsko-prirodnjačko društvo Požega, PD „Žeželj“ Kragujevac, PD „Sunčevica“ Arilje, PSD „Cer“ Šabac, PK „Greben“ Mladenovac i drugi koji su svojim prisustvom dobrineli brojnosti i uspešnosti akcije.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.