METALAC POČEO PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Pod komandom prvog trenera Branislava Ratkovice, pomoćnika Radomira Simića i Saše Milićevića i kondicionog trenera Saše Sevića, Metalac je u ponedeljak, kako je najavljeno, zvanično počeo pripreme za novu sezonu. Sa četiri igrača iz prošlogodišnjeg sastava (Bajić, Stefanović, Teofilović i Janković), valjevski prvoligaš će u novu sezonu ući sa skoro kompletno novim sastavom. Imajući u vidu biografije i iskustvo novih igrača, vidi se da je Metalac napravio dobar posao u predsezoni pažljivo birajući nova imena tako da je jasna ambicija kluba da se ide na borbu za vrh tabele.

Spoljnu liniju predvodi američki duet Džorden Dafi na pleju i Čarls Mening na “dvojci” a tu su provereni bekovi sa vrlo dobrom statistikom iz prošle sezone, Ibrahim Durmo i Altin Islamović. Njima uz rame su i veliki borac Marko Bajić, iskusniji za dve sezone igranja u KLS, kao i Nemanja Janković i Aleksandar Teofilović koji će takođe tražiti svoju šansu.

Na poziciji “3” i “4” su Nikola Stefanović i prekaljeni Marko Ilić a na poziciji centra su pouzdani Radoš Šešlija i Stefan Simanić. Prvom timu su pridodati i talentovani valjevska juniori Vasilije Pajić, Viktor Isailović i Mihailo Milutinović.

Prve dve nedelje Metalac će raditi u Valjevu a 28. avgusta se igrački pogon seli na Divčibare na kondicioni deo priprema koji će trajati 10 dana tokom kojih će se odigrati dve kontrolne utakmice. Poslednja faza priprema će se obaviti u valjevskoj Hali sportova kada će izabranici Branislava Ratkovice imati priliku da u četiri meča sa različitim protivnicima dođu do najbolje forme pred start Košarkaške lige Srbije koji je predviđen za početak oktobra.

Na fotografijama su detalji sa večerašnjeg treninga u Hali sportova.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.