Ministar Antić: Mionica nam je u prvom planu!

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije i visoki finkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić podržao je koalicionu listu SPS-JS-SRS na predstojećim lokalnim izborima u Mionici. On je prilikom posete mioničkom kraju rekao da Socijalisti nisu ušli u ove izbore da bi vodili sitnu lokalnu politiku i kroz nju pokušavali da uzmu neki glas. Naprotiv, u ovu priču se, prema rečima Antića, ušlo zbog Mionice, zbog toga što Socijalisti imaju ljude, kvalitet i programe i što veruju da mogu da urade mnogo dobrih stvari za čitav ovaj kraj i za ljude koji tu žive.

Ministar Antić je u svom obraćanju između ostalog istakao značaj projekta dugoočekivanog gasovoda, da postoji projektna dokumentacija za njegovu izgradnju za grad Valjevo, čiji bi jedan krak svakako bio odvojen i za Mionicu. Prema njegovim rečima, potrebna su ogromna sredstva, a trenuto se radi na tome da se utvrdi ekonomska isplativost za krajnje potrošače. Kao rok za početak finalizacije projekta gasovoda napomenuo je 2020. godinu. On je ovom prilikom najavio i izgradnju trafostanice 110 koja će značajno poboljšati snabdevanje električnom energijom. Bilo je razgovora vezanih za eksploataciju kamena sa područja opštine Mionica, gde je istaknuto da se radi na zakonskoj regulativi za ovu oblast, a od čega će svakako značajnu korist imati građani opštine Mionica.

“Mi ovo radimo zbog razvoja Mionice i njene budućnosti. Svi naši planovi su vezani upravo za razvoj ovog kraja, rešavanje problema građana, unapređenje kvaliteta života i razvoj infrastrukture. Znamo koji su potencijali Mionice, znamo da je Mionica pre svega poljoprivredna, ali i turistička sredina. Razumemo da pre svega postoji veliki potencijal u daljem razvoju turizma i kada je Banja u pitanju i kada je u pitanju seoski turizam. Isto tako znamo da mora mnoga toga da se uradi na ukupnoj infrastrukturi, jer ona pored kvalitetnjeg života obezbeđuje i neophodne uslove za dalji razvoj privrede, za otvaranje novih kapaciteta, koji će pre svega omogućiti da mladi ljudi imaju gde da se zaposle i da ostanu da žive ovde”, istakao je ministar Antić u svom obraćanju rukovodstvu Opštinskog odbora SPS-a u Mionici i prisutnim kandidatima sa koalicione liste SPS-JS-SRS.

U ime Opštinskog odbora SPS-a i odborničkih kandidata ministra Aleksandra Antića pozdravio je Dragan Gavrilović Gaca, nosilac liste SPS-JS-SRS. On je naglasio da oni na ove izbore izlaze izuzetno spremni, da su za kandidate odabrali vredne, poštene i dobre ljude koji su poznati u svojoj sredini po radu i po rezultatima svog rada.

“Imamo na listi mlade ljude i vredne privatnike, imamo poljoprivrednike i dobre domaćine, tako da ta naša lista praktično odražava strukturu stanovništa opštine Mionica. Sa ovakvim kandidatima sigurni smo da ćemo ostvariti dobre rezultate. Svakako da nam je za ostvarenje tih rezultata potrebna i pomoć Vlade Republike Srbije i naših ministara koji su u Vladi i koji će svojim delovanjem i zalaganjem dosadašnjim, ali i u narednom periodu poboljšati uslove života i rada svih građana opštine Mionica”, kazao je Gavrilović, podsetivši da je Ministarstvo energetike i rudarstva u prethodnom periodu dosta pomagalo Mionicu.

Gavrilović je u svom obraćanju izneo trenutni presek stanja u privredi, napominjući da u mioničkom kraju imaju četiri fabrike vode, od kojih su dve u procesu vlasničke transformacije, zatim postoje četiri kamenoloma, od kojih dva ne funkcionišu, zatim da postoji veliki broj zanatskih radnji, koje se bave proizvodnjom, eksploatacijom i ugradnjom tzv. stuganičkog kamena. Prema njegovim rečima ta aktivnost se iz Struganika proširila na desetak sela mioničke opštine, kao što su Brežđe, Popadić, Paštrić, pa i sama Mionica. Kako je istakao, postoji određena problematika koja predstavlja kočnicu tog dela privredene delatnosti, ali i zainteresovanost samih proizvođača da se u narednom periodu ti problemi rešavaju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.