Ministar Lončar povodom završetka rekonstrukcije valjevskog Doma zdravlja: “Ogroman posao urađen, na ponos svih građana”

Završetak rekonstrukcije zgrade valjevskog Doma zdravlja ozvaničen je danas posetom ministra zdravlja Zlatibora Lončara i njegovim obilaskom ovog kompletno renoviranog objekta. Ambiciozni radovi na ovom velikom projektu, vredni oko 350 miliona dinara, otpočeli su krajem 2019. godine, usporila ih je pandemija korona virusa, ali ne i prekinula. Nova i moderna zgrada Doma zdravlja i uređen prostor oko nje, ne samo da izgledaju lepše, već su mnogo funkcionalniji i uslovniji, podjednako i za zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi i za same pacijente. Ministar  Lončar istakao je da je ovo veliki dan za sve građane Valjeva i da je zadovoljan svim što je urađeno. Projekat rekonstrukcije valjevskog Doma zdravlja finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a radove je izvelo građevinsko preduzeće “Kej”. Obnovljeno je preko 5.000 kvadratnih metara i, kako je danas  rečeno, ostalo je samo još da se novim nameštajem opreme ordinacije, što se očekuje narednih dana. Kupovinu novog nameštaja isfinansiralo je Ministarstvo zdravlja sa 5 miliona dinara.

Dom zdravlja Valjevo / Foto: Valjevska posla

“Ovo je veliki dan za sve građane Valjeva. Zadovoljan sam svim što sam ovde video. Sve je novo i lepo urađeno. Očekuje se nov nameštaj, koji treba da stigne za 5 do 6 dana, kada ću opet doći doći u obilazak i da proverim sve što smo se dogovorili da se u narednih par dana završi. Ogroman je posao urađen, na ponos svih građana. Nešto što niko neće moći da odnese kući ili da sruši, služiće našim građanima da mogu ovde u krajnje lepim uslovima da sačekaju, da budu pregledani, da budu lečeni. Ovo je važno i za naše junake, za naše heroje koje ovde vidimo, lekare, sestre, spremače, čistače, za sve njih, koji će sada u mnogo boljim uslovima moći da rade. Ono što smo obećali, to smo i uradili i nastavićemo dalje da radimo”, istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja prilikom posete Domu zdrvalja Valjevo / Foto: Valjevska posla

On je rekao da se posle pandemije moramo vratiti preventivnim pregledima, redovnim kontrolama i svemu onome što nije moglo da se radi u kapacitetu u kom je trebalo.

“Naravno, sve to pod uslovom da se vakcinišemo i da izađemo iz problema zvanog korona i da se pridržavamo mera koje su na snazi”, kazao je Lončar.

Ministar zdravlja je naglasio da je zadovoljan radom valjevskog Doma zdravlja za vreme pandemije, ali ne i radom valjevske bolnice. Lončar je najavio da ubrzo sledi smena rukovodstva Opšte bolnice Valjevo, zbog čije “neodlučnosti” još uvek nije počela rekonstrukcija zgrade valjevske bolnice, za šta je Ministarstvo zdravlja pre dve godine izdvojilo značajna sredstva.

Direktor Doma zdravlja Valjevo dr Branka Antić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar / Foto: Valjevska posla

Direktor Doma zdravlja Valjevo dr Branka Antić zahvalila se ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i ostatku delegacije koji su svojim prisustvom uveličali ovaj važan događaj i dan za valjevski Dom zdravlja. Antić se zahvalila i svim zaposlenima, kao i građanima Valjeva.

“Hvala vam što ste došli da podelite sa nama ovaj svečani trenutak, kada otvaramo najbitniju ustanovu u Valjevu. Naravno, meni je najbitnija kao direktoru ove ustanove, kao zaposlenom i kao doktoru. Malo su potrajali radovi i, hvala Bogu, došli smo do kraja. Još par sitnica nas čeka da završimo apsolutno opremanje Doma zdravlja, da služi narodu kako treba”, kazala je dr Branka Antić, direktor valjevskog Doma zdravlja.

Ona je kazala da će Služba kućnog lečenja i Služba patronaže ostati do daljeg u zgradi Stomatologije na trećem spratu.

“Otvaramo veći preventivni centar, koji je u cilju bolje preventive i zdravstvenog stanja celokupnog stanovništva. Morali smo veći prostor da obezbedimo da bi obuhvatili svu preventivu i dečiju i za odrasle”, pojasnila je Antić.

Pored ministra zdravlja Zlatibora Lončara, u delegaciji koja je danas obišla kompletno rekonstruisan i renoviran objekat valjevskog Doma zdravlja, bili su državni sekretar Ministarstva zdravlja doc. dr Aleksandar Stefoski, šef Kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc, šef kabineta ministra pravde Marijana Savić Simić, kao i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.