Ministar Nedimović u Mionici: Država će pomoći mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše

Ministarstvo poljoprivrede pomoći će mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše. Podršku države najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je danas zajedno sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem obišao poljoprivrednike u Mionici i u sali Skupštine opštine Mionica razgovarao sa njima.

-Недимовић-и-Бобан-Јанковић-са-мионичким-пољопривредницима

Nedimović je najavio javne pozive koje ći Ministarstvo uskoro raspisati iz oblasti mehanizacije, gde će država učestvovati sa 50 odsto.

-Sa predsednikom opštine Mionica dogovorićemo na koji način će država pomoći mioničkim poljoprivrednicima u otklanjanju posledica suše. Da vidimo na koji način ćemo da reagujemo putem robnih rezervi kako bismo obezbedili stočnu hranu. A od oktobra zbog deficita mleka, očekujemo povećanje cene -rekao je Nedimović.

-Недимовић-и-председник-општине-Бобан-Јанковић

On je istakao da je premija za mleko povećana sa 7 na 10 dinara i da Srbiju u narednom periodu očekuju nove mere kada je reč o mlečnom govedarstvu.

Predsednik opštine Mionica, Boban Janković obraćajući se mioničkim poljoprivrednicima naglasio je da država sve čini kako bismo danas u Srbiji i Mionici imali kvalitetne poljoprivredne proizvode.

-Naporno radimo kako bi naši poljoprivredni proizvođači imali sve uslove za razvoj. Asfaltiramo lokalne puteve, ulažemo u komunalnu infrastrukturu. Poljoprivereda je izuzetno važna za građane Mionice. A ove godine smo uz podršku Vlade Srbije obezbedili više od 1,5 milijardi dinara, koje će biti uložene u drastično poboljšanje uslova života svih Mioničana – rekao je Janković.

U obilasku opštine Mionica, ministar Nedimović sa predsednikom Bobanom Jankovićem posetio je i mioničkog uspešnog živinara Milana Stepanovića iz sela Paštrića. Milan sa svojom porodicom uzgaja 12 hiljada pilića, a domaćinstvo Stepanović je opremljeno i najmodernijom klanicom.

Opština Mionica raspisala je dva javna poziva za dodelu podsticaja za investicije u fizičku imovinu gazdinstava i investicije u organsku proizvodnju. Ukupna sredstva koja je Opština opredelila iznose 12,8 miliona dinara, od toga 9 miliona za podsticaje u fizičku imovinu, a 3,8 miliona za podsticaje u organsku proizvodnju.

– Opština Mionica je opredelila 12 miliona dinara za razvoj poljoprivrede. To je značajna suma. Pozivam sve mioničke poljoprivrednike da konkurišu i obezbede novac koji im je neophodan – rekao je Janković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.