Mionica prva u Kolubarskom okrugu otvorila šalter za preduzetnike

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić danas su potpisali Sporazum o saradnji i svečano otvorili šalter za pomoć svim privredncima u Mionici. Mioničani će sve potrebne informacije i stručnu pomoć za razvoj i pokretanje biznisa dobijati u zgradi svoje opštine. Šalter je sa radom počeo već danas.

-Симанић-на-отварању-шалтера-за-помоћ-привредницима-у-Мионици

-Bez dobre privrede, koja lako, na jednostavan način ostvaruje svoje ideje i realizuje poslovne planove, nema razvoja. Nema prosperiteta. Srbija je u poslednjnih nekoliko godina zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Srbija, prednjači i u direktnim investicijama, i u otvaranju novih radnih mesta. Mionica nastoji da prati i da iskoristi razvojni trend i dobro poslovno i političko okruženje koje kreiraju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije. Otvaranje šaltera za privrednike u Uslužnom centru Mionica će u velikoj meri omogućiti brži razvoj privrede u našoj opštini, i stvoriti preduslove za otvaranje novih radnih mesta. Opština Mionica je prva opština u Kolubarskom okrugu koja je otvorila šalter za pomoć privredncima. Nakon ovoga sledi i otvaranje privrednog kluba, a proletos smo otvorili E-šalter, kako bi olakšali privredi i građanima da rešavaju svoje potrebe -rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

-Споразума-о-пословној-сарадњи-општине-Мионица-и-Привредне-коморе-Србије

Janković je dodao i da je broj nezaposlenih u mioničkoj opštini ispod 300, a da je pre pet godina, taj broj bio drastično veći, čak 800.

-Na teritoriji opštine Mionica trenutno posluje 636 preduzetnika i 129 privrednih društava. Iz godine u godinu beleži se intenzivan rast broja privrednika. Siguran sam da će se taj trend nastaviti i u narednim godinama. Opština Mionica intenzivno radi na dovođenju novih investitora. U toku je iizgradnja nove industrijske zone u selu Radobić koja će u značajno ojačati privredunašeg kraja. U industrijsku zonu u Radobiću do sada je uloženo 7 miliona dinara, a aktivno se vode pregovori sa čak 4 investitora koji su zainteresovani da svoje poslovanje pokrenu upravo u mioničkoj opštini -zaključio je Janković.

Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS rekla je da komora sa opštinom Mionica ima dobru saradnju.

-Јанковић-и-Спасенић-на-потписивању-Споразума-о-пословној-сарадњи

-Privredna komora Srbije i opština Mionica danas potpisuju prvi zvaničan dokument. I ranije smo imali odličnu saradnju, ali će ovaj sporazum svakako uticati da ona bude još bolja. Sa predsednikom Bobanom Janković smo dogovorili da ćemo u narednom periodu raditi na otvaranje privrednog kluba, koji će unaprediti poslovni ambijent opštine. Cilj privredne komore jeste da bude dostupan servis svim građanima-rekla je Branislava Simanić, direktor Sektora za preduzetništvo.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i samostalni stručni saradnik Regionalne privredne komore Valjevo Nenad Spasenić.

-Šalter za privrednike će značajno koristiti privrednicima Mionice i celog mioničkog kraja-rekao je Spasenić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.