Mionica obeležila Dan opštine

Na dan rođenja vojvode Živojina Mišića obeležava se i Dan opštine Mionica. U Kulturnom centru održana je svečana sednica Skupštine opštine, a prvi čovek Mionice Boban Janković položio je venac na grob vojvodi Živojinu Mišiću u Aleji velikana u Beogradu.

jankovic-polaze-venac

– Mionica ne zaboravlja svog slavnog vojvodu. Mišić je simbol ljubavi prema slobodi i otadžbini. Zadužio je Mionicu. Zadužio je Srbiju. Tome u čast, počeli smo da gradimo Kuću Kolubarske bitke, koja će trijumf hrabre odbrane i pobede srpskog naroda na čelu sa Mišićem sačuvati za nove generacije – izjavio je Janković i dodao.

mionica

-Naša Mionica je najlepša na svetu. Priada joj kanjon Ribnice, manastir Svetog Petra i Pavla, Banja Vrujci. I još mnogo toga. Zacrtali smo velike ciljeve. Mnogo projekte smo pokrenuli i realizovali. Danas, Mionica ima novi Kulturni centar, nove sportske terene. Nove škole i besplatne udžbenike. Danas gradimo kanalizacionu mrežu. Parkove. Nemoguće ih je sve pobrojati. Ali, garantujem vam, razvoj Mionice je nazaustavljiv proces – rekao je Janković.

Na Dan opštine, a u sklopu Mišćevih dana održana je i predstava „Ljubavni vremeplov“ koja je govorila o ljubavima srpskih velikana, među kojima je i priča Živojina Mišića i njegove Lujze.

Mišićevi dani u Mionici počeli su 18. jula i trajaće sve do 24. jula. Posetioci imaju priliku da uživaju u brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima. Iz Turističke organizacije Mionica poručuju da je ove godine manfestacija veoma posećena, a do sada je najveće utiske ostavio koncert Danice Crnogorčević koji je održan na otvaranju Mišićevih dana, kao i da za predstojeći vikend očekuju još veću posećenost.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply