Mionica postaje centar sportskog i zdravstvenog turizma, organizovaće se seminari, konferencije i kampovi

Mionica planira da postane centar sportskog i zdravstvenog turizma. Plan je da se u mioničkoj opštini organizuju konferencije, seminari, stručne tribine, edukativne radionice, sportsko-rekreativni kampovi. Kao prvi korak u realizaciji projekta, opština Mionica je uspostavila saradnju s Visokom sportskom i zdravstvenom školom iz Beograda. Sporazumom, koji su potpisali predsednik opštine Mionica Boban Janković i direktor Visoke sportske i zdravstvene škole Branko Bošković dogovorena je izrada i realizacija programa i projekata u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta, turizma i zdravlja, koji će uključivati mioničke đake i studente Visoke škole.

Opština Mionica– Saradnja sa Visokom sportskom i zdravstvenom školom će našoj opštini doneti razvoj i progres u oblasti sporta. Izgradili smo sportsku halu nakon 25 godina, uskoro završavamo košarkaši teren i to je upravo jedan od razloga zašto su i drugi zainteresovani da uspostave saradnju sa našom opštinom. Verujem da će mladi imati bogat sportski sadržaj u Mionici – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština MionicaTakođe, mionički učenici i studenti školovaće se i usavršavati u Visokoj školi po beneficiranim cenama, a studenti Visoke škole moći će praktično da se edukuju i obavljaju stručnu praksu u odgovarajućim organizacijskim celinama Opštine. Pored toga, planirano je i angažovanje stručnog kadra iz Visoke škole kao povremenih predavača u školskim sturkturama i drugim jedinicama Opštine.

Opština Mionica

Opština Mionica

– Sport u Mionici se razvija. U rekonstrukciju košarkaškog terena i izgradnju teretane na otvorenom, uloženo je 7 miliona dinara, a svim Mioničanima je teretana na otvorenom besplatna i dostupna 24 časa, dok su mionički osnovci i penzioneri u prilici da besplatno borave na bezenima Sportskog centra „Mionica“ tokom čitave sezone – rekao je Janković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply