Ponovo uživanje u plesu i osmesima najmlađih

Minulog vikenda na Divčibarama je održan 6. Di fest – Naše Divčibare, u organizaciji Udruženja građana TIMS, a pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. To je ujedno i prva manifestacija koja je ovog leta održana na Divčibarama nakon svih ograničenja i zabrana koje smo imali zbog epidiemiološke situacije. Organizatori su zadovoljni što se ponovo uživalo u plesu i osmesima najmlađih.

Na sceni ispred Hotela Maljen na Divčibarama u programu “Ples u prirodi”, u okviru Di festića učestvovale su četri predškolske ustanove: “Leptirić” iz Lajkovca, “Poletarac” iz Koceljeve, “Neven” iz Mionice i “Milica Nožica” iz Valjeva, koji su izveli šest plesnih numera.

“Lepo vreme i prva manifestacija na Divčibarama ovog leta, izazvali su posebnu pažnju, a naručito roditelja čija su deca nastupala. Vaspitačice su pripremile plesne koreografije, ali i veoma zanimljive kostime, a mali predškolci su prikazala ono što su vežbali u specifičnim uslovima ogrničenja zbog epidemije korona virusa. Di fest nas je podsetio da se život polako vraća u normalu. Za prikazano plesno umeće najmlađi plesači su osim zasluženih aplauza dobili i diplome, a predškolske ustanove diplomu i pehar. Nakon nastupa plesača iz vrtića, prisutni, a najviše deca, uživali su u umeću i čaroliji Mađioničara Bojana. Kao gosti programa, sa sedam spremljenih koreografija, nastupile su balerine Studija M iz Valjeva i Koceljeve”, kažu iz Udruženja građana TIMS, koje je organizator Di festa.

To je bio program predviđen za prvi dan šestog po redu Di festa, a sledeći je zakazan za 17. avgust, kada će biti organizovan sportsko-zabavni izazov pod nazvom “Igre u prirodi”, koji će biti realizovan takođe na Divčibarama, samo na drugoj lokaciji.

Što se tiče narednih dešavanja vezanih za Divčibare, već predstojećeg vikenda nas očekuju Dani gljiva i ljekovitog bilja, zatim od 11. do 18. jula biće organizovana međunarodna likovna kolonija u Hotelu Heba, a potom i MMF festival koji je zakazan za 14. i 15. avgust.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.