MIRKO KECMAN NAJBOLJI NA “KOSIDBI NA RAJCU”

Pobednik ovogodišnje 53. manifestacije “Kosidba na Rajcu” je Mirko Kecman (49), šumarski tehničar iz Bosanskog Petrovca. Kecmanu je i prošle godine na Rajcu pripala “Zlatna kosa”Sem najveštijeg kosca, kome se meri brzina, širina, kvalitet otkosa, biran je i đidija ili kozbaša, stasit kosac koji je najlepše odeven, najlepše peva i igra.

Kosidba-na-Rajcu-2022-1

Mirko Kecman, pobednik Kosidbe na Rajcu 2022.

Manifestacija je otpočela u petak, veče, nastupom orkestra “Stari grad”, a subota je bila u znaku izložbe poljoprivredne mehanizacije i nastupa folklornih grupa i grupe “Kalem”.

Na programu pored takmičenja u kosidbi, bila je organizovana i kosačka trpeza na travi, o kojoj su se starale članice ljiškog udruženja “Zlatne ruke”. Nakon proglašenja pobednika na glavnoj bini koncert je održala Lena Kovačević.

Kosidba-na-Rajcu-2022-2

Kosidba na Rajcu 2022

 

Na Rajcu se od 1970. godine za “Zlatnu kosu” nadmeću najbolji kosci iz Srbije, zemalja regiona, ali i iz svih krajeva sveta.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.