Valjevski košarkaši kandidati za kadetsku reprezentaciju Srbije

U organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, početkom jula u Kragujevcu je održan Razvojno trenažni centar (RTC) najtalentovanijih dečaka 2008. godišta. Na ovom letnjem kampu za potencijalne košarkaške reprezentativace ovog uzrasta učestvovalo je 40 dečaka iz cele Srbije, među kojima su bile i mlade valjevske košrakaške nade Despot Košarac i Jovan Icić iz KK Valjevski i Đorđe Gnjato iz KK Student. Na RTC-u za 2009. godište učestvovao je Lazar Bebić, član KK Valjevski. Gledajući broj igrača koji učestvuju u kampovima Razvojno trenažnog centra i koji se takmiče na turnirima, naš KK Valjevski je pored Mladosti iz Čačka, jedan od najuspešnijih klubova u regionu.

Kk-Valjevski-3

Među pet trenera, koji sa najtalentovanijim dečacima ovog uzrasta rade u okviru RTC-a je i naš Valjevac Aleksandar Icić, dokazani i višestruko nagrađivani košarkaški trener brojnih muških i ženskih selekcija različitih generacija u Srbiji, koji iza sebe ima skoro 3 decenije izuzetno uspešnog trenerskog iskustva. Icić je i trener dečacima koji treniraju u KK Valjevski, najmlađem košarkaškom klubu u gradu na Kolubari, koji ove godine proslavalja 5 godina uspešnog i zapaženog postojanja na sceni sporta pod obručima.

Kk-Valjevski-1

“Vezano za RTC kao pogon Košarkaškog saveza Srbije, ja već tri godine radim sa tom decom rođenom 2008. godine. Osim mene, bilo je još četiri trenera koji su radili ove godine sa dečacima. Obavljena su sva testiranja i psihološki testovi te dece i drago mi je što među budućim kandidatima za kadetsku reprezentaciju Srbije imamo ove izuzetno perspektivne valjevske dečake, koji će, nadam se, braniti boje Srbije na sledećem kadetskom prvenstvu Evrope”, kaže Aleksandar Icić.

Najtalentovanijih 40 dečaka iz cele Srbije za učešće u RTC-u birano je nakon Regionalnog turnira, na kojem su ti mladi valjevski košarkaši, igrajući za Zapadnu Srbiju, osvojili su 1. mesto i bili bolji od selekcije “Beograda” i Republike Srpske.

Kk-Valjevski

“Taj uspeh se desio treći put u zadnjih 20 godina. Dakle, samo tru puta je Zapadan Srbija u takvoj konkurenciji bila prva u poslednje dve decenije. Ja sam vodio tu selekciju u kojoj je pored Košarca i Icića iz KK “Valjevskog” još učestvovao i Uroš Perišić, koji nažalost ove godine nije prošao na RTC. Ove godine održan je i Regionlni turnir za 2009. godište, na kom su iz “Valjevskog” učestvovali Lazar Bebić, koji je ujedno i bio učesnik RTC-a za to godište i Nikola Veselić. To KK Valjevski, pored “Mladosti” iz Čačka činji najuspešnijim klubom u regionu po broju igrača koji igraju na turnirima i učestvuju u kampovima Razvojno trenažnog centra”, zaključuje Aleksandar Icić.

Naš sagovornik sa ponosom ističe da posle dužeg vremena u valjevskoj košarci imamo zaista više igrača koji će sigurno u budućnosti igrati košarku vrednu svake pažnje. Što se tiče “Valjevskog”, ovaj klub je pokazao i dokazao da su vrednim, predanim i stručnim radom rezultati zagarantovani, kao i da je KK Valjevski ne samo klub u povoju i na dobro trasiranom putu, nego da može biti izuzetan rasadnik mladih talentovanih košarkaških radilica.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.