Najnovije vesti

Mladi Valjevac dr Marko Ognjenović jedan od najboljih diplomaca madicinskih fakulteta u Srbiji

Mladi Valjevac dr Marko Ognjenović jedan je od najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji. Sa prosekom 9,73 kojim je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, on je sa još 100 najboljih diplomaca srspkih medicinskih fakulteta dobio ugovor o radu na ceremoniji održanoj u Palati Srbija putem akcije zapošlјavanja, koju sprovodi Vlada Srbije. Dr Marko Ognjenović odlučio je da se vrati u svoj rodni grad i karijeru nastavi u Opštoj bolnici Valjevo.

Dr Marko Ognjenović, jedan od najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji

 

Jedan od najboljih srspkih diplomaca medicinskih fakluteta dr Marko Ognjenović navodi da odluka da se zaposli u Opštoj bolnici Valjevo sa jedne strane ima realnu osnovu, a sa druge i emotivnu. Pre svega tu je vezanost za grad, za porodicu i prijatelje, a tu je i želja da u takvom jednom okruženju gradi svoje životne i profesionalne puteve. Imao je tri želje u kom domenu medicine želi dalje da se usavršava, ali se pored anesteziologije i gastroenterologije opredelio za opštu hirurgiju

“Opšta hirurgije je oblast koja me najviše interesuje, koja zahteva odgovornost, nadziranje pacijenata, konstantno zalaganje za njih i jedan kontinuiran trud i rad. Istovremeno, opštu hirurgiju smatram i velikim izazovom”, kaže mladi dr Ognjenović, dodajući da je jako lepo kada neka ustanova ima dugu tradiciju i istorijat koji govori o njenom kvalitetu i dugotrajnosti. On je podsetio na svetle primere medicinskog istorijata koji obavezuju uz čast koju ukazuju nastavljanjem razvoja hirurgije u valjevskoj bolnici.

“Svečana sala Opšte bolnice Valjevo danas nosi ime “Dr Jovan Mijušković”, koji je prvi izveo čuveni šav na srčanom mišiću i tako se zauvek upisao u istoriju medicine. Naša bolnica je i kasnije bila čuvena po mnogim doktorima, zdravstvenim radnicima i sestrama. Imamo jednu veliku tradiciju i uz vezu koju kroz saradnju ostvarujemo sa mnogobrojnim klinikama i institutima u Beogradu, a i sa Medicinskim fakultetom imamo jednu šansu da se usavršavamo i da napredujemo kako bismo bili bolji svakoga dana u onome što radimo”, zaključuje dr Marko Ognjenović, koji sebe vidi kao specijalsitu u opštoj hirurgiji valjevske bolnice, što mu je velika želja.

Sa dodele ugovora o radu kao nagrade i priznanja najboljim diplomcima medicinskih fakulteta u Palati Srbija

Dr Marko Ognjenović, koji je rođen 1993. godine, smatra da je projekat Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije svakako podsticaj mladima i bitan korak napred na dugom putu za mlade stručnjake, lekare, sestre i uopšte perspektivne ljude u Srbiji.

Kao jedan od najboljih sto diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji poručuje da uvek treba pratiti svoje želje, da treba voleti ono što radite i da treba ostati u okruženju koje vam daruje mir i spokoj, jer je to najbolje i najkvalitetnije okruženje za rad i profesionalni napredak.

Na svečanoj dodeli u Palati Srbija uz dr Marka Ognjenovića prisustvovao je i zamenik direktora Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Milosavljević koji je uputio čestitke mladom kolegi.

“Uz čestitke mladom kolegi na izuzetnom uspehu na studijama smatram da je velika čast dobiti ugovor o radu od predsednika države. Izuzetno je značajan projekat Ministarstva zdravlja jer se pruža podrška i poruka mladim, najkvalitetnijim ljudima da država brine o njima. Ovo je istovremeno podstrek sadašnjim studentima da budu još uspešniji. Ovakav vid zapošljavanja obezbeđuje da najuspešniji budu nagrađeni i da u budućnosti predstavljaju stub našeg zdravstva i naše države”, istakao je dr Zoran Milosavljević, zamenik direktora Opšte bolnice Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.