Valjevci prezentovali “Prirodno blago Srbije” u Ruskom domu

U Velikoj galeriji Ruskog doma u Beogradu sredinom ovog meseca organizovana je multimedijalna prezentacija “Prirodno blago Srbije” čiji su autori naši sugrađani Zorica Babić Pantović i Zoran Pantović Kosta. Pored izložbe fotografija posetioci su bili u prilici da pogledaju i video zapis “Prirodno blago Srbije”. Izvođenjem tradicionalnih srpskih pesama poseban prizvuk svečanosti otvaranja ove izlžbe dala je valjevska grupa devojaka “Izvorkinje”.

Sa prezentacije “Prirodno blago Srbije” u Ruskom domu u Beogradu

“Srbija ima ogroman prirodni potencija i mi ćemo se potruditi da to naši ljudi u velikom broju vide. Ova lepa izložba je i prilika da se družimo i izmenimo naša iskustva”, rekao je prilikom otvaranja ovog multimedijalnog događaja ataše za kulturu i prvi savetnik ambasade Ruske federacije u Beogradu Aleksandar Nikolajevič Konanihin.

Aleksandar Nikolajevič Konanihin, ataše za kulturu i prvi savetnik ambasade Ruske federacije u Beogradu (u sredini)

Na izložbi je prikazano više od 90 fotografija sa najlepšim prirodnim motivima Srbije. Pored skoro neprohodnih kanjona, vodopada, živopisnih predela i nimalo pitomih planinskih područja, izložba sadrži i fotografije flore i faune naših krajeva.

“Pred vama je samo mali deo lepote kojom Srbija obiluje. Bićemo srećni ako ovom izložbom motivišemo naše ruske prijatelje da posete Srbiju”, rekao je autor izložbe Zoran Pantović i najavio nove projekte.

Sa prezentacije “Prirodno blago Srbije” u Ruskom domu u Beogradu

Izložba “Prirodno blago Srbije” biće otvorena u velikoj galeriji Ruskog doma u Beogradu do kraja meseca.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.