Muzička škola otvara vrata za nove prvake

Valjevska muzička škola i u vremenu Korona virusa i vanrednog stanja u zemlji, tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za nove prvake koji  će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2020/2021. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 129 učenika u 1. Razred  osnovne muzičke škole i to:

92 učenika – Matična škola Valjevo

23 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

14 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi,  mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon i truba

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradiconalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji,  a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred  osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2020/2021. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 60 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladji i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu.

Valjevo

 „ MŠ  „Živorad Grbić“ je škola koja je i pored činjenice da nije „obavezna“ ,  a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali,   i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu. ’’  izjavljuje direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.   „Ono što ovogodišnji prijemni ispit razlikuje od onih prethodnih,  jeste činjenica da zbog vanrednog stanja  ove godine nismo bili u mogućnosti da realizujemo promotivnu kampanju škole koja predviđa direktan kontakt sa potencijalnim budućim đacima, mogućnost da uživo čuju i upoznaju  instrumente koji se uče u našoj školi i čuju priču o svemu onome što čini život naše institucije. Prethodnih godina, zahvaljujući odličnoj saradnji sa osnovnim školama i kulturnim institucijama  mi smo kreirali brojne koncerte edukativong karaktera, na kojima smo promovisali talenat naših učenika i ujedno „privlačili“ brojnu decu za upis u muzičku školu. Ovog proleća, na žalost, to nije moguće, ali zahvaljući internet eri u kojoj  živimo, MŠ „Živorad Grbić“ će u periodu maja kreirati promo kampanju osnovne muzičke škole na fb stranici škole, Sajtu škole i u valjevskim medijima. Takođe, ove godine, svi zainteresovani za osnovno muzičko školovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 25. Maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs) . Sam prijemni ispit za OMŠ i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu,  u  periodu od 8. do 15. Juna.

Muzička škola

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje,  pripreme jednu dečiju pesmicu a oni malo stariji, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla  [email protected]“, tvrdi Suzana Radovanović Perić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.