Muzička škola otvara vrata za prvake

Kraj maja i početak juna u MŠ “Živorad Grbić” period je rezervisan za prijem nove generacije mališana kojima je muzika bliska. I ove godine, ova institucija ostaje verna tradiciji i organizuje prijemne ispite za upis u prvi razred osnovne muzičke škole. Prvi termin za upis bio je 29. maja, ali su preostala još dva datuma kada deca mogu polagati prijemni ispit za polazak u valjevsku muzičku školu. To su 5. i 12. jun u 18 časova.

“Promocija muzičke škole praktično traje tokom cele školske godine i vrlo je vidljiva kroz naše koncerte i festivale, nastupe naših učenika na svim gradskim manifestacijama kao i kroz veoma intenzivnu medijsku promociju uspešnosti naših učenika na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Jasno je da takav rad gradi imidž jedne respektabilne institucije i uvek sa radošću dočekujemo prijemne ispite za najmlađe, jer je upravo to trenutak kada broj zainteresovanih za muzičko obrazovanje odigra i ulogu ogledala kvaliteta cele školske godine. Sigurni smo da će i ove godine interesovanje biti ogromno. Prvi termin upisa bio je 29. maja, ali smo odredili još dva termina za naše male sugrađane, a to su 5. i 12. jun”, kaže direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Ove godine valjevska muzička škola otvara svoja vrata za zainteresovanu decu iz Valjeva, Lajkovca i Mionice u kojoj bi izdvojeno odeljenje MŠ „Živorad Grbić“ počelo sa radom od 1. septembra. Zainteresovani mališani u devetoj godini života mogu se opredeliti za šestogodišnje školovanje na instrumentima: klavir, violina, violončelo, harmonika, gitara i flauta.

Oni koji su trenutno u 11. godini života, mogu izabrati klarinet, trubu i saksofon, instrumente koji se uče kroz program četvorogodišnjeg muzičkog obrazovanja, a mladići i devojke sa navršenih 14. godina mogu upisati solo pevanje ili srpsko tradicionalno pevanje koji traju dve godine u osnovnom muzičkom školovanju.

“Prijemni ispit podrazumeva proveru muzičkih sposobnosti deteta što u praksi znači pevanje neke od omiljenih pesmica pred komisijom koju čine profesori škole i svakako nije ni neprijatno ni naporno. Svesni smo da se deca kroz prijemni ispit prvi put susreću sa muzičkom školom koja je po svojoj prirodi drugačija od ostalih škola, i profesori su tu da detetu pomognu da svoj kvalitet iznese na najbolji mogući način. Verujemo da će i ove godine završnica školske godine proći uspešno i raspevano”, ističe direktorka valjevske muzičke škole.

Zainteresovani sugrađani sve informacije vezane za prijemni ispit u osnovnu muzičku školu mogu naći na sajtu škole www.muzika.edu.rs!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.