Muzika koja traje 64 godine

Ciklusom koncerata naredne sedmice, u periodu od 14. do 17. maja, valjevska Muzička škola “Živorad Grbić” obeležiće 64 godine postojanja. Decenije kreiranja valjevskog muzičkog života, negovanja talentovanih mladih Valjevaca, stvaranja programa koji su na polju kulture visoko pozicionirali Valjevo i u zemlji i u inostranstvu, ove godine biće obeležene kroz koncerte nekadašnjih đaka škole, muziciranje laureata republičkih i međunarodnih takmičenja i nastup školskih ansambala, horova i orkestara na otvorenom.

Na prvom od tri predviđena koncerta, u ponedeljak 14. maja, s početkom u 19 časova, nastupiće jedan od najuspešnijih učenika u istoriji valjevske Muzičke škole i svakako jedan od najuspešnijih Valjevaca na polju umetničke muzike, Aleksa Mirković. Kao jedan od najtalentovanijih umetnika na harmonici mlade generacije, istovremeno dokazan i priznat i kao kompozitor i ovogodišnji dobitnik Nagrade Grada Valjeva u oblasti postignuća učenika i studenata, Aleksa Mirković izvešće u svojoj školi povodom njenog praznika dela Skarlatija, Lorenceva, Maligina, Letunova i drugih autora. Pored interpretacije najvećih bisera pisanih za harmoniku, Aleksa će Valjevcima izvesti i svoje kompozicije. Kao gost, na Aleksinom koncertu nastupiće i trenutno najuspešniji valjevski učenik harmonike i svakako jedan od najboljih učenika ovog instrumenta na teritoriji Srbije, talentovani Vlajko Jovanović, učenik IV razreda OMŠ u klasi prof. Dušice Timotić.

Svečani program obeležavanja 64 godine postojanja i rada Muzičke škole „Živorad Grbić“, nastaviće se u utorak, 15. maja, u 19 časova, koncertom laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima i nagrađivanjem najboljih učenika i profesora u Svečanoj sali škole. U sredu, 16. maja, od 18 časova u okviru programa obeležavanja godišnjice Muzičke škole u Valjevskoj gimnaziji biće upriličen koncert najboljih učenika klavirskog odseka.

Program proslave Dana škole, valjevska Muzička škola zaokružuje velikim koncertom kamernih ansambala, horova i orkestara škole, koji će se održati na platou ispred Spomenika pesništvu na Trgu Desanke Maksimović u četvrtak, 17. maja, u 19. sati. Koncert koji će na sceni okupiti preko 150 učenika valjevske Muzičke škole je i centralni program obeležavanja, jer simbolično, premeštanjem svoje muzike iz koncertne sale na otvorenu scenu, MŠ „Živorad Grbić“ šalje poruku da je sve ono što škola stvara pune 64 godine, ne samo praznik ove institucije već praznik Grada Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.