Na izborima za članove skupština MZ glasalo 12,38% birača – Radno telo zadovoljno izlaznošću

Prema saopštenju Radnog tela za sprovođenje izbora za članove skupština mesnih zajednica, na izbore koji su u nedelju, 21. oktobra, održani u 15 mesnih zajednica, izašlo je 12,38% biračkog tela, odnosno 7.241 birač. Radno telo zadovoljno je izlaznošću, jer je 2013. godine na izbore za mesne zajednice izašlo 3,5% od ukupnog broja upisanih birača. U saopštenja koje je potpisao Predsednik Radnog tela Milan Gajić pominju se problemi i prigovori koji su se dogodili u određenim Mesnim zajednicama na tokom glasanja.

“Tokom izbornog dana bilo je problema u MZ Peti puk na početku glasanja, kada je član Biračkog odbora Dragan Petrović zgužvao biračke spiskove i listiće. Nakon toga intervenisala je policija i predsednik Radnog tela je doneo odluku da se Dragan Petrović udalji sa biračkog mesta zbog narušavanja javnog reda i mira i onemogućavanja sprovođenja izbora. Posle toga je nastavljeno glasanje i nije bilo nikakvih problema. U MZ Novo Naselje jedan od kandidata GG “Za bolje Novo Naselje” Lazar Lazić pokušao je da otme iz ruke spisak ljudi koji treba da glasaju van biračkog mesta. Drugi kandidat ove grupe građana Slobodan Lazić je kandidatkinju Jovanu Maksimović povukao za ruku. Nakon intervencije policije nije bilo daljih problema. U MZ Gradac je bio usmeni prigovor, koji je odbačen. Na pristigle zapisnike sa biračkih mesta nije bilo prigovora, pa je Izborna komisija proglasila rezultat izbora”, navodi se u saopštenju, uz napomenu da će rezultati izbora za članove skupština mesnih zajednica biti objavljeni na zvaničnom sajtu Grada Valjeva (www.valjevo.rs).

Zakonski rok za konstituisanje skupština mesnih zajenica teče od 22. oktobra i dosadašnji predsednici mesnih zajednica u obavezi su da na osnovu zapisnika sazovu konstitutivne sednice u svojim mesnim zajednicama u roku od 15 dana. U slučaju da to ne urade, Radno telo će to uraditi umesto njih. Kako piše u saopštenju, članovi Radnog tela ispratiće formiranje skupština mesnih zajednica.

Uz saopštenje, medijima su poslate i tabele sa podacima koliko je upisano birača, koliko je glasalo, koliko je listića bilo u kutijama, koliko je bilo važećih i nevažećih listića za svaku Mesnu zajednicu ponaosob.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.