Nacionalna nedelja muzeja

U okviru Nacionalne nedelje muzeja koja se održava od 14- 20.maja tekuće godine, u Narodnom muzeju Valjevo biće priredjeni interesantni programi za posetioce.

Poster-noc-10-10_resize

EVROPSKA NOĆ MUZEJA obeležava se 14.maja  i tom prilikom u Galeriji Muzeja u 18 časova otvara se izložba pod nazivom “Cipele- tradicija i moda” iz kolekcije Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. Autorka izložbe je Draginja Maskareli, viši kustos Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

cipele-tradicija-i-moda

Na izložbi će biti predstavljena ženska obuća iz 19. veka i s početka 20. veka, uglavnom nošena u Srbiji i u regionu i prati proces transformacije odevanja građanske klase tokom 19.veka, od tradicionalne orjentalne nošnje do evropske mode.
Isto veče, 14.maja u 19 i 30, u sali 20.veka u Centralnoj postavci muzeja biće prezentacija pod nazivom TRADICIONALNO NASLEDJE U DIGITALNIM MEDIJIMA, koju  je priredila, Gordana Pajić, muzejski savetnik.
U ponedeljak, 16. maja u 18 30 časova u Galeriji Narodnog muzeja Valjevo biće priređena radionica za odrasle pod nazivom ČAJANKA- оbuća u mom sećanju.
Od ponedeljka 16.maja tokom cele sedmice biće realizovane i dečje radionice (za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole) i to:
– Ishrana starih Rimljana
– Kako smo se i čime igrali
– Nenadovići u našoj istorijji
Radionice organizuje Pedagoška služba Narodnog muzeja Valjevo. Ulaz u sve naše postavke tokom cele sedmice je besplatan.
Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply