Najbolji pogled za istinske hedoniste i prave ljubitelje dobrog zalogaja

Na stazi namernika i slučajnih šetača, restoran Paviljon je, na osnovu prijatnosti ambijenta i usluge, u vrhu ugostiteljstva. Istovremeno, značajna osobina je prepoznatljivost radi blizine Markove stolice, odakle se pruža bajkovit pogled niz Kolubaru. Međutim, zbog epidemioloških mera, trećinu prošle 2020. nisu radili, kao i većina. Zbog toga je više nego opravdano pitanje kakva će, u poslovnom aspektu, biti tekuća 2021. tim pre jer je bezmalo pola godine prošlo.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Proteklu 2020. godinu poslovodstvo restorana Paviljon na Vidraku iskoristilo je za obnovu enterijera, obzirom da nisu mogli da rade zbog  epidemioloških mera. U enterijeru su ugradili nove podove čija površina omogućava efikasnije održavanje, zatim nove veće stolove odvojene dekorativnim paravanima, a sve radi bezbedonosnih mera. Celokupno poslovanje su prilagodili datoj situaciji, te s toga sada ne iznenađuje da očekuju jasne smernice u pogledu mogućnosti za poslovanje tokom predstojećeg leta, jedna je od napomena Željka Kostadinovića, vlasnika restorana Paviljon.

“Nove mere ne znače, u praksi, ništa novo za restorane jer je još na snazi zabrana okupljanja. Jedina novina  je produženo radno vreme do ponoći. Međutim, to ne menja krucijalno situaciju u ugostiteljstvu, a to je da restorani i dalje imaju zabranu okupljanja i priređivanja svečanosti u objektu. Samim tim smo uskraćeni za dugo očekivan, da kažem, finansijski momenat koji je nama presudan, posebno u letnjem periodu. Ljudi su željni da izađu, ali i dalje postoji zabrana. Pominje se taj famozni 21. jun koji je “na dugom štapu” jer niko ništa konkretno nije rekao. Postoji opcija da će biti, ako bude vakcinisano 50 odsto stanovništva, ali se ne zna šta će biti: da li će biti organizovanih proslava do 100 ili 200 osoba, da li će biti samo za vakcinisane, ili uz priložen PCR test. Sve to pravi dodatnu pometnju nama koji organizujemo posao. Kada nas pozovu, šta možemo da kažemo jer ne postoji nikakva konkretna odrednica, a na Zapadu i države u okruženju su to uradile”.

U skladu sa ranije zadatim merama, u restoranu Paviljon na Vidraku, i dalje rade uz znatno umanjene kapacitete. Preciznije, u zatvorenom prostoru imaju ukupno 60 mesta, odnosno u maloj sali 20 i u velikoj još 40, dok je kapacitet na otvorenom 130 mesta. Stolovi su veliki tako da omogućavaju potrebno rastojanje između posetilaca. Inače, bašta restorana Paviljon na Markovoj stolici je natkrivena pokretnim krovom, no deluje veoma skladno uz prirodno okruženje jer je ispunjena cvetnim i urednim travnatim površinama. Mesto idealno za predah u šetnji, ili prostor gde mališani mogu slobodno trčkarati u vidokrugu roditelja.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Međutim, činjenica je da mesečna renta ima vrednost u iznosu od 1150 evra. Takođe, i pored svih teškoća i činjenice da praktično trećinu prošle godine nisu radili, imaju obavezu izmirivanja poreza i doprinosa u punom iznosu, kao da kontinuirano rade punim kapacitetom, kaže Kostadinović, pa su finansije ugostitelja već znatno iscrpljene.

“Nama Covid nije služio kao izgovor da ne radimo. Mi smo restoran koji solidno posluje na tržištu. Međutim, uskraćen nam je rad u punom kapacitetu. Imamo dovoljan broj sedećih mesta za neki ozbiljan posao, ali još uvek je zabranjena organizacija proslava. Ugostiteljstvo je na kolenima i ako predstojeće leto ne odradimo, bar 70 odsto od očekivanog, mislim da sledeće zime više neće biti moguće finansiranje”.

Restoran Paviljon Markova Stolica

Pored svega, uspeli su da očuvaju uigranu radnu ekipu koja broji dvanaest članova. Trude se i rade, nadaju se mogućnostima za ostvarivanje novih projekata da bi još više unapredili usluge prema potrošačima.

Do tada, pored divnog ambijenta, efikasne usluge i božanstvene prirode, gosti prepoznatljivog restorana Paviljon na Markovoj stolici mogu uživati u specijalitetima poput junećeg ramsteka, piletine u sosu od pavlake, punjenom svinjskom fileu ili telećim medaljonima i ribljim specijalitetima,  hladnim i toplim predjelima, jelima sa roštilja, salatama, pastama, posebnom meniju za doručak, kao i u voćnim i čokoladnim slatkišima, uz odgovarajući izbor pića, a po cenama koje duži period nisu menjane.

U skladu sa novim merama, radno vreme restorana Paviljon na Markovoj stolici u Valjevu je od osam časova do ponoći, subotom i nedeljom uz  muzički program od 15 časova.  Ukratko, ugodno okruženje, odličan jelovnik, efikasna usluga i najlepši pogled na grad.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.