Najnovija dugoročna vremenska prognoza

Ove zime na području Balkana nije bio još nijedan zimski ciklon, pa samim tim nije bilo ni značajnijeg snega. Izgleda da ga neće ni biti…

U Srbiji se tek nešto malo zabalelo na planinama, dok u gradovima gotovo da snega nije ni bilo. Prema najavama evropskih meteorologa, zima u Evropi je gotova!

Naime, pozitivno temperaturno odstupanje očekuje se u svim nedeljama do 01. marta i početka klimatološkog proleća. Očekivano temperaturno odstupanje je najizraženije u Rusiji otkuda nam stižu pravi zimski prodori. To ne znači da neće biti kratkotrajnih ciklona koji mogu da donesu sneg.

Međutim, od velikih zimskih scenarija čini se da neće biti ništa bude ništa.

S obzirom na to da će se nad većim delom Evrope i Azije zadržavati visok vazdušni pritisak, i tokom februara se na tom području očekuju temperature iznad proseka za to doba godine.

To znači da se dodatno produžava verovatnost danad kontinentalnom Evropom neće biti pravog zimskog vremena. Severe Weather Europe navodi da uvek postoji mogućnost tranzicijskog hladnog uzorka jer hladni blok može da pređe preko Evrope, ali prema trenutnim analizama za to postoji vrlo mala šansa.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.