Nastavak Europromove kampanje “Dani domaćih” – “Dani Frikoma” u septembru

Sa “Danima Frikoma” u septembru mesecu započet je drugi ciklus Europromove kampanje “Dani domaćih”, koji je pokrenut tačno pre godinu dana. Nakon 10 meseci aktivne i uspešne kampanje, usledila je dvomesečna letnja pauza, a kako je rečeno na konferencije za medije, nije slučajno da su “Dani Frikoma” izabrani da budu aktuleni tokom ovog meseca. Pet odabranih “Frikomovih” proizvoda Valjvci će moći da kupe po izuzetno sniženim cenama do kraja septembra u svim Europromovim objektima.

Sa konferencije za medije povodom nastavka kampanje “Dani domaćih” u Europromu / Foto: Slobodan Ćirić

Milan Matić, trejd marketing menadžer Frikoma, kazao je na konferenciji za medije da je kompanija Frikom prepoznala Europromov koncept i sjajnu ideju podrške domaćih brendova i proizvođača, zbog čega su se vrlo rado odazvali pozivu da učestvuju u interesantnoj i jako inspirativnoj akciji “Dani domaćih”.

“Septembar nije slučajno odabran za naše učešće u ovoj akciji, jer ovaj mesec povezuje dva segmenta koja Frikom radi, to su sladoledi i smrznuti program. Odlučili smo da pet naših poznatih i traženih artikala bude na akciji tokom septembra u svim Eurorpomovim maloprodajnimn objektima. Iz segmenta sladoleda po sniženim cenama će moći da se kupe veliko porodično pakovanje Quattro sladoleda od čokolade, Strauss kapri i Sendwich Plazma, kao novi proizvod koji smo lansirali ove godine. Iz programa smrznutog povrća na akciji će biti Carska mešavinu i boranija. Ono što bih posebno najavio je naša akcija koju smo specijalno razvili za Europrom, u kojoj će 13, 14. i 15. septembra u Eurocentru svaki kupac Frikomovog proizvoda u vrednosti 499 dinara na poklon dobiti  “Quatro ceger”, putnu ambalažu koja je u skladu sa konceptom zaštite životne sredine”, najavio je Milan Matić iz kompanije “Frikom”.

Milan Matić, trejd marketing menadžer kompoanije Frikom / Foto: Slobodan Ćirić

Kompanija Frikom postoji od 1975. godine i na početku svog rada poslovala je kao ogranak PKB-a. Tehnologija proizvodnje sladoleda učena je na početku razvoja od kompanije Unilever, zatim je koncept sladoleda razvijan samostalno, da bi s početka 21 veka sa 28 % dostigli 86% tržišnog učešća u prodaji sladoleda. Danas Frikom zapošljava preko 1000 radnika sa teritorije Srbije, godišnji promet kompanije je preko 10 miliona evra, dominantno proizvodi i prodaje na terioriji Srbije, ali isto tako i izvozi dosta svojih artkala, kako sladoleda tako i smrznuto povrće i smrznuta peciva u Makedoniju, Crnu Goru, BiH, Grčku, Rusiju, Dubaiji …

Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom / Foto: Slobodan Ćirić

Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom podsetila je da je tačno pre godinu dana kompanija Europrom inicirala i pokrenula kampanju “Dani domaćih” sa idejom da se svakog meseca u centar aktivnosti stavi jedan ili više domaćih proizvođača i njihovi domaći proizvodi. Ona je sumirala prvih 10 meseci kampanje i iznela podatke da je u prvih 10 meseci u ovu kampanju bilo uključeno 16 domaćih proizvođača, 9 nacionalnih i 7 lokalnih, oko 100 proizvoda je bilo sniženo, realizovano je preko 50 promocija, nagrađeno je preko 200 Fejsbuk prijatelja određenim poklon paketima proizvođača učesnika kampanje. Takođe, predstavila je aktivnosti koje je marketing tim kompanije sproveo tokom letnje pauze. Razgovarano je sa oko 1.000 potrošača, u preko 20 svojih maloprodajnih objekata na teritoriji Valjeva, Kosjerića, Osečine, Mionice i Lajkovca, sa ciljem saznanja da li su i koliko obratili pažnju i postali svesni kampanje “Dani domaćih”.

“Zaista smo želeli da čujemo svoje potrošače, njihove primedbe, sugestije i sve vezano za ovu priču. Prvo i najbitnije pitanje koje smo im postavili bilo je da li su uopšte čuli za kampanju “Dani domaćih”. Oko 45 % ispitanika odgovorilo je potvrdno i mi smo izuzetnio zadovoljni ovim rezultatom. To znači da smo za samo 10 meseci postigli takav efekat da je skoro polovina potrošača ne samo čula za ovu našu kampanju, nego je upoznata i sa njenim ciljem. Još ponosniji smo na to kako su potrošači ocenili dosadašnji tok kampanje. U rangu ocena od 1 do 10, dobili smo najviše ocene. Nijedan od ispitanih potrošača nam nije dao ocenu ispod devetke. To nam je pokazalo da ljudi koji su upućeni izuzetno podržavaju tu saradnju domaćih proizvođača i domaće trgovine, što rezultira domaćim kvalitetnim proizvodom koji oni pronalaze u ponudi. Došli smo do zaključka da su potrošači prepoznali ono što mi potenciramo od početka, a to je da kampanja “Dani domaćih” ne znači bojkot stranih proizvoda, već samo želi da pruži podršku prvenstveno domaćim proizvođačima i domaćim proizvodima. Smatramo da je ta podrška itetako potrebna i želimo da u svesti svih na prvom mestu bude da se moramo boriti, sačuvati i negovati sve što je naše, a što je naravno dobro i kvalitetno”, istakla je Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.