Nastavlja se imunizacija zdravstvenih radnika u Valjevu – Vidoje Vujić ponudio prostorije hotela Grand za obavljanje vakcinacije

Danas je u Zavod za javno zdravlje u Valjevu stigla nova količina Pfajzerovih vakcina trebovana za nastavak vakcinisanja zdravstvenih radnika. Sutra ili u četvrtak biće vakcinisani zaposleni u Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja. Vakcinisanje će ovoga puta biti obavljeno u prostorijama hotela „Grand“.

Valjevo u doba koroneDr Biljana Rajković iz Zavoda za javno zdravlje potvrdila je za portal Valjevska posla da su u Zavod danas pristigle nove doze Pfajzerove vakcine radi nastavka vakcinacije zdravstvenih radnika u Valjevu.

„Pored tridesetak radnika Doma zdravlja i Zavoda, koji su se prijavili za Pfajzerovu vakcinu, ovoga puta će biti vakcinisano i još desetak radnika bolnice koji su se naknadno prijavili za vakcinisanje“, potvrdila nam je dr Rajković, ali o nastavaku vakcinisanja starih i rizičnih grupa, a potom i zainteresovanih gradjana, u ovom trenutku, nije mogla da nam da bliže informacije.

Dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja u Valjevu rekla nam je da će medicinsko osoblje Doma zdravlja obaviti vakcinaciju zdravstvenih sutra ili i četvrtak, odnosno čim vakcina iz Zavoda bude distribuirana u Dom zdravlja. Doktorka Antić nam je potvrdila da je vlasnik hotela „Grand“  Vidoje Vujić ponudio prostorije ovog hotela za obavljanje vakcinacije.

„Ambulanta na Petom puku je mala tako da iz epidemioloških i drugih razloga po ovako hladnom vremenu nije pogodna za vakcinisanje većeg broja ljudi. Ova ponuda gospodina Vujića nam je dobro došla jer se u prostoru hotela „Grand“ posao vakcinacije može obaviti na najbolji mogući način“, objasnila je direktorka Doma zdravlja.

Na naše pitanje da li epidemija u našem gradu blago jenjava, doktorka Branka Antić se složila uz opasku: „Da, ali verujte skoro da više ne znam nikoga ko COVID nije preležao“.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.