Slab odziv za Pfajzerovu vakcinu u Valjevu, čeka se Sputnjik

Pfajzerovom vakcinom juče je u Valjevu počela vakcinacija zdravstvenih radnika Opšte bolnice protiv  kovid – 19.  Vakcinacija je na dobrovoljnoj bazi  i  obavljaju je  radnici Doma zdravlja u odvojenoj ambulanti u naselju Peti Puk. Od 1.342 zaposlena za vakcinaciju se prijavila  samo 103   radnika bolnice.

Prema rečima  direktora Opšte bolnice u Valjevu dr Zorana Djurića razloge ovako malog odziva treba tražiti u ćinjenici da je veliki broj zdravstvenih radnika preležao  koronu ali i da ima onih koji su sada pozitivni ili oboleli.

“Svi oni se  drže preporuke da prodje tri meseca od izlečenja pa tek tada da se vakcinišu, ali ima I onih koji čekaju rusku vakcinu”, kaže za N1 direktor Zoran Djurić.

vakcinaPrema rečima direktorke  Zavoda za javno zdravlje u Valjevu dr Marije Gavrilović  u ponedeljak će se znati kada će biti vakcinisani radnici Zavoda i Doma zdravlja u Valjevu. U Zavodu se za sada za vakcinu prijavila samo dva radnika od 75 zaposlenih.  Slična je situacija I u Domu zdravlja gde se od 400 zaposlenih za vakcinu protiv kovida  prijavilo samo  28 radnika. Dr Gavrilović kaže da  I po njenim saznanjima mnogi  čekaju rusku vakcinu Sputnjik.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.