Nikola Jović bodrio “vidre” protiv “vukova” u SRC Petnica: “Valis Vega je jedini vaterpolo klub za koji navijam”

Jedan od navijača na sinoćnjoj utakmici između VK Valis Vega i VK Novobeogradski Vukovi (12:11) u SRC Petnica bio je, ni manje ni više, poznati srpski košarkaš, reprezentativac Srbije i NBA igrač Nikola Jović. Došao je iz Beograda sa nekoliko drugova, uspeo je da se bez pompe “ušunja” tik pred početak okršaja “vidri” i “vukova”, sedeo skoro neprimetno na tribinama i kao i ostali navijači bodrio Valjevce. Tek na kraju utakmice, publika je shvatila sa kime je delila tribine, a najmlađi navijači bili su oduševljeni što imaju priliku da vide, pričaju i slikaju se sa zvezdom Majami Hit-a. Sa osmehom na licu (po)trudio se Jović i ispoštovao svakog klinca u crvenoj majci sa amblemom Valisa koji ga je obletao za autogram, “selfije” i grupno fotografisanje. Pokazao je da je krajnje skroman i dostupan momak, koji uopšte ne pati od VIP tretmana. Iz prve je prihvatio poziv za intervju za Valjevska posla, a mi smo ga, naravno, prvo pitali odakle on na vaterpolo utakmici u SRC Petnica.

Nikola Jović - SRC Petnica - VK VALIS (8)

Nikola Jović sa “vidricama” posle utakmice u SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

“Kao mlađi sam igrao vaterpolo u Partizanu i ostao sam veliki ljubitelj ovog sporta. Moj veliki prijatelj Veljko Krstić igra za Valis i imao sam priliku da dođem i ispratim utakmicu. Stvarno je utakmica bila neverovatna, momci su uspeli da se vrate u meč iz deficita, sjajno su igrali i bilo mi je zadovoljstvo da gledam ovakav okršaj. Vaterpolo klubu Valis želim sve najbolje i sav uspeh, nadam se da ću dok sam ovde uspeti da ispratim još neku utakmicu”, kazao je Nikola Jović.

Nikola Jović - SRC Petnica - VK VALIS (1)

Nikola Jović sa članovima Uprave VK Valis Vega posle utakmice u SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

Jović je potvrdio je da je veliki “fan” Valisa: “Navijao sam večeras za Valis i to je, u stvari, jedini vaterpolo klub za koji navijam!”

Čestitao je “vidrama” na pobedi, ali posebno na plasmanu u Regionalnu premijer ligu i obezbeđenom učešću u Euro Cup takmičenju.

“Želim da čestitam momcima i celom klubu, znam da stvarno rade odličan posao, da se trude, da u tome uspevaju i baš mi je drago zbog toga. Stvarno sjajan uspeh. Vidim da Valis ima veliku podršku publike, ljudi koji prate i gledaju utakmice stvarno proživljavaju sve ovo zajedno sa igračima i klubom. Oduševljen sam celom atmosferom i drago mi je što vidim i roditelje i mlađe selekcije koji stvarno navijaju neverovatno”, istakao je Nikola Jović.

Nikola Jović - SRC Petnica - VK VALIS (6)

Nikola Jović u SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

Ovaj naš košarkaški reprezentativac u pauzi NBA lige čeka pripreme za Olimpijske igre i nada se dobrom uspehu.

Na kraju se osvrnuo na završenu sezonu u NBA ligi.

“Zadovoljan sam NBA sezonom, bilo je uspona i padova na početku, nije počelo baš najbolje, ali posle je ispalo dobro. Ne razmišljam o promeni tima, šta bude biće, oni rade sjajan posao i ja verujem u njih”, rekao je Nikola Jović.

Nikola Jović - SRC Petnica - VK VALIS (9)

Nikola Jović u SRC Petnica / Foto: Valjevska posla

M.P.M.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply