NIŠTA OD SUPERLIGE ZA VK VALJEVO

Ljubitelji vaterpola u Valjevu neće imati prilike da sledeće sezone posmatraju gradski derbi u Super ligi između Valisa i Valjeva pošto se ovaj potonji, zbog finansijskih problema, neće takmičiti u vaterpolo eliti Srbije. Iako je Valjevo posle odlične sezone u Prvoj “A” ligi Srbije uspeo da se plasira u Super ligu osvojivši drugo mesto u prvenstvu iza NBG Vukova i porazivši niški Nais u baražu, igranje sa najboljim klubovima u zemlji ostaće samo san.

.jpg

Prema nezvaničnim saznanjima, najveći problem za VK Valjevo bio je kako obezbediti sredstva za igranje u Super ligi a postojao je i dug koji je dodatno opteretio celu situaciju. Mada je velikim naporima predsednika VK Valjevo, Momčila Gligorijevića, najveći deo ranijih dugovanja bio vraćen a svi igrači, zaslužni za ulazak u Super ligu, dobili sve prinadležnosti i premije, igranje u Super ligi postajalo je sve neizvesnije. Ni razgovori sa gradskim čelnicima na temu finansiranja nisu mnogo pomogli tako da su ljudi koji vode ovaj vaterpolo klub shvatili da bez novca ali ni sponzora nema ni Super lige. Pored toga, Valis se odličnim radom sa mlađim kategorijama izborio za nosioca vaterpolo sporta u gradu pa su se u tom svetlu i stare priče o fuziji VK Valis i VK Valjeva ponovo aktuelizovale ovog leta. Navodno, Valjevo bi trebalo da postane razvojni klub Valisa u Prvoj “A” ligi sa igračima rođenim 2005. godine a da li će se to i praktično realizovati, saznaće se uskoro.

-БЕЧ11

Na fotografijama su detalji sa utakmice Valjevo-Bečej iz prošle sezone kao i kompletan pogon VK Valjevo posle pobede nad Naisom (10-6) u drugoj utakmici baraža za ulazak u Super ligu u SRC “Petnica”. 9. aprila 2022. godine.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.